Yesim Grup 'Biz Bize Söylesiler'in Konugu Agah Ugur Oldu

Yesim Grup 'Biz Bize Söylesiler'in Konugu Agah Ugur Oldu

Yesim Grup Yönetim Kurulu Üyesi Agah Ugur, is hayatindaki deneyimlerini ve Yesim Grup’a iliskin görüslerini ‘Biz Bize Söylesiler’ etkinligi çerçevesinde Yesim Almaxtex çalisanlari ile paylasti.

Yesim Grup’un “Biz Bize Söylesiler” etkinliginin konugu, Yönetim Kurulu Üyesi Agah Ugur oldu. Etkinlige, Yesim Grup CEO’su Senol Sankaya, Co-CEO’su Selim Sankaya, üst düzey yöneticiler ve çok sayida Yesimli katildi.

Yesim Grup Kurumsal Iletisim Direktörü Dilek Cesur moderatörlügünde gerçeklesen söyleside is hayatindaki tecrübelerini paylasan Agah Ugur, egitiminin ardindan 1985 yilinda Türkiye’ye döndügünü ve önce bankacilik sektöründe yer aldigini söyledi.



2018 yilinda emekli olmasinin ardindan hayatinda “Ikinci Perde” olarak adlandirdigi yeni bir döneme basladigini dile getiren Ugur, Yesim Grup gibi birçok itibarli sirkette icraci olmayan rollerde görevler aldigini ve bunun yani sira melek yatirimcilik yaptigini da söyledi.



Köklü geçmisten gelen saglam yapi

Yesim Grup’ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Agah Ugur, sirketteki gözlemlerini su sekilde aktardi: "Yesim’de köklü bir geçmisten gelen saglam bir yapi ve degerlerini öne çikaran kurumsal bir kültür var, bu çok net hissediliyor. Ayrica kararli, hizli ve cesaretli karar alabilen bir liderlik ekibi var".

Ugur, Yesim’in kurumsallasmasini ve sistemsel basarisinin sürdürülebilmesi için güçlü yönlerini kaybetmeden, insan odakli yaklasimini ve hizli hareket etme yetenegini koruyarak sistematik bir çalisma sekli olusturmasi gerektigini sözlerine ekledi.

Yesim’in önümüzdeki yillarda daha da büyüyerek daha büyük basarilara imza atacagina inandigini vurgulayan Ugur, “Sirketin güçlü yönlerini korumasi ve gelistirmeye devam etmesi halinde, Yesim’in gelecegi çok parlak” dedi.

“Is hayatinda en önemli unsur insan”

Ugur, Yesim’in "Önce Insan" felsefesinin çalisan mutlulugu ve sirket basarisi için çok önemli olduguna inandigini söyledi.

Is hayatindaki en önemli unsurun insan oldugunun altini çizen Agah Ugur, “Çalisanlarin kendilerini degerli hissetmesi, görev almasi, sorumluluk üstlenmesi, basarili olmasi ve takdir görmesi gerekiyor. Bu sayede çalisanlar mutlu olurken sirketin de performansi artiyor. Bu nedenle merhum Sükrü Sankaya’nin ‘Önce Insan’ felsefesi benim için çok kritik. Yesim’in kurulusundan bu yana gelen kurumsal bir kültürün parçasi olarak farkini da ortaya koyuyor” diye konustu.

Degerlerin sirket kültürü ve davranis kodlari için çok önemli oldugunu belirten Ugur, Yesim’in performans odakli olmak, sürdürülebilir olmak, müsteriyle beraber yürümek, "Önce Insan" diyebilmek ve beraber çalisabilmek gibi degerlerinin yasatilmasi gerektigini vurguladi. Ugur, bu degerlerin tüm çalisanlar tarafindan benimsenmesi ve örnek alinmasi gerektigine de sözlerine ekledi.

Söylesinin ardindan konusma yapan Yesim Grup CEO’su Senol Sankaya, Agah Ugur’u uzun yillardir takdirle takip ettigini belirtti.

Yesim’in degisim ve dönüsümünde, global bir sirket olma hedefi dogrultusunda Ugur’un önemli desteklerinin olacagini dile getiren Senol Sankaya, bagimsiz yönetim kurulu üyeleriyle bu dönüsümü destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan Yesim Grup’ta 1. yilini dolduran Agah Ugur’a Senol Sankaya ve Selim Sankaya tarafindan plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile