Yesim Grup'ta 'Engelli Haklari' Konusuldu

Yesim Grup'ta 'Engelli Haklari' Konusuldu

Yesim Grup’un engelli ve engelli yakini olan çalisanlarina yönelik düzenledigi ’özel ihtiyaç sahibi gruplari ve engelli haklari’ söylesisinde, engellilerin hak ve yasal güvenceleri konusuldu.

Yesim Grup, engelli ve engelli yakini olan çalisanlarina yönelik özel bir söylesi düzenleyerek ’özel ihtiyaç sahibi gruplari ve engelli haklari’ konusunu ele aldi. Yesim’in yürüttügü “Yasama Destegi Projesi" çerçevesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü is birligiyle gerçeklestirilen söyleside, engellilerin hak ve yasal güvenceleri masaya yatirildi.

Osmangazi Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlügü’nden Sosyal Hizmetler Uzmani Yasin Yildiz’in konusmaci olarak yer aldigi etkinlikte, Yesim Grup çalisanlarina engellilerin sosyal haklari hakkinda genis çapli bilgiler sunuldu. Ayni zamanda, isitme engelli çalisanlar için de tüm konusmalar, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Isaret Dili Tercümani Hülya Batir tarafindan anlik olarak isaret diline tercüme edilerek bu konuda onlarin da bilgi sahibi olmasi saglandi.

Söylesinin açilisinda konusan Yesim Grup Kurumsal Iletisim Direktörü Dilek Cesur, “Çalisanlarimizin hayatlarini kolaylastirmak adina 2023 yilinda hayata geçirdigimiz" Yasama Sevgi Destegi Projesi” çerçevesinde sizlerle bulustuk. Yesim’de bulunan engelli ya da engelli yakini olan çalisanlarimizin hak ve yasal güvencelerini ögrenmeleri amaciyla gerçeklestirdigimiz bu söyleside, sizlerin ve yakinlarinizin yasamlarini kolaylastiracak ve yasal haklarinizi bilmenizi saglayacak bilgilere ulasmanizi önemsiyoruz" dedi.

Sosyal Hizmetler Uzmani Yasin Yildiz, engellilerin “Engelli Saglik Kurulu Raporu” olmadan hiçbir haktan yararlanamadiginin altini çizerek engelli vatandaslarin sosyal yardim, evde bakim hizmetleri, istihdam, saglik haklari, vergi indirimleri ve muafiyetleri gibi imkanlardan faydalanabilmeleri için bu rapora sahip olmalari gerektigini ve raporun sadece devlet hastanelerinden alinabilecegini ifade etti.

Çocuklara ve yetiskinlere farkli tip raporlar verildigini kaydeden Yildiz, bu raporlara 30 gün içinde itiraz edilebildigini söyledi.



Engellilik orani, tam bagimli olma hali ve hane halki gelir kriterlerine göre engellilerin evde bakim hizmetinden ve devletin rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz olarak faydalanabildigini söyleyen Yildiz, engellilerin ayrica saglik hizmetleri, fizik tedavi ve tibbi malzemeler gibi konularda da devlet destegi aldigini dile getirdi.

Engelli Saglik Kurulu Raporu’nda en az yüzde 40 oraninda engeli bulunan vatandaslarin, Engelli Kimlik Karti’na basvurabilecegini belirten Yasin Yildiz, bu kimlik karti ile ulasim, egitim ve sosyal faaliyetlerde engellilere birçok ayricalik saglandigini ifade etti.

Söyleside ayrica fiziksel engellilerin satin aldiklari araçlarda ÖTV ve MTV gibi indirimlerden faydalandiklarini belirten Yildiz, engellilere TOKI’lerde mecburi kontenjan ayrildigi ve tek konutu olan engellilerin emlak vergisinden muaf oldugu bilgilerini paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile