Yetenek Taramasi Için Spor Malzemeleri Dagitilacak

Yetenek Taramasi Için Spor Malzemeleri Dagitilacak

Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Projesi çerçevesinde Denizli’de yapilan taramalarda basarili olup branslara yönlendirilen 446 ögrenciye Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gönderilen spor malzemeleri 20 Ocak Cuma günü yapilacak törenle dagitilacak.



Türk Spor tarihinin en büyük alt yapi projesi olarak görülen Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programinda çalismalar devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilan protokolle hayata geçirilen proje çerçevesinde bugüne kadar yurt çapinda yüz binlerce ögrenci yetenek taramalarindan geçti. 2017-2018 Egitim Ögretim Döneminde baslayan Sportif Yetenek Taramasi çalismalarinda tüm yurtta ilkokul 3. Sinif ögrencileri taramalardan geçti. Denizli’de il geneli ve tüm ilçelerde uzman antrenörler esliginde gerçeklesen taramalarda ise bugüne kadar 28 bin 518 ögrencinin boy-kilo, esneklik, oturma yüksekligi ve kulaç uzunlugu, dikey siçrama, el kavrama kuvveti, geriye saglik topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat kosusu gibi alanlarda yetenekleri test edildi. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanligi Bilgi Islem Baskanligi veri tabanina kaydedilirken yetenekli oldugu tespit edilen bin 34 ögrenci ikinci asama olan egitim asamasina geçti.

446 sporcuya spor malzemeleri dagitilacak

2017-2018 yillari arasinda yetenekli olduklari tespit edilen ve yatkin oldugu spor branslarina yönlendirilen 446 ögrenciye Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan spor malzemeleri gönderildi. 20 Ocak Cuma günü saat 17.30’da Pamukkale Yurdu Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda yapilacak programla bu malzemelerin dagitimi gerçeklesecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile