Yetiştirme Yurtlarında Kalan Çocuklar Ankara'da Kampa Alındı

Badminton Federasyonu, yetiştirme yurtlarındaki yıldız ve gençler kategorilerindeki sporcuları Ankara'da kampa aldı.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığ3ı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol doğrultusunda 2012'nin Haziran ayında 35'e yakın yetiştirme yurdunun katılımıyla yaklaşık 350 çocuğun yarıştığı Türkiye şampiyonası düzenlediklerini hatırlattı.

Özmekik, yetiştirme yurtlarında kalan çocukları, milli takım altyapısına kazandırılması için Pursaklar Spor Salonu'nda kampa aldıklarını söyledi.

Geçen sene yurtlarda kalan çocukların katılımıyla yapılan Türkiye şampiyonasında dereceye giren çocukları, milli takım hazırlık kampına davet ettiklerini ifade eden Özmekik, kadınlar ve erkeklerde başarılı birer sporcuyu da İzmir'de yapılacak uluslararası turnuvada milli takımla yarıştıracaklarını belirtti.

Kampta yetiştirme yurtlarındaki öğretmenlere, antrenörlük ve hakemlik eğitimlerinin de verildiğine değinen Özmekik, ''Yurtlarda kalan beceri sahibi çocuklarımızın yetiştirilmesini hedefliyoruz. 2016 ve 2020 olimpiyatlarında çocuklarımızı görmek istiyoruz'' dedi.

-Özmekik, çocuklarla maç yaptı-

Özmekik, 14-17 Şubat tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek uluslararası gençler turnuvasında milli takımda yarışacak 14 yaşındaki Özcan Çakır ile maç yaptı. Maç için uygun kıyafeti olmamasına rağmen çocukları kırmayan Özmekik, karşılaşma boyunca zor anlar yaşadı.

Badmintona 2 yıl önce başlayan 14 yaşındaki Çakır ise Özmekik'in aralarına katılması ve kendileriyle ilgilenmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, ''Badminton çok eğlenceli olmasının yanında kişiyi stresten uzak tutan ve dinlendiren bir spor. Başka şeylerle uğraşmaktansa badminton oynamayı tercih ediyorum'' diye konuştu.

Çakır, İzmir'deki turnuvada derece almayı ve milli takıma girmeyi hedeflediğini söyledi.

Kamp, 8 Şubat'ta sona erecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile