'Yetkililer Afyon Konusunda Kafa Karıştırıcı Açıklama Yapmamalı'

'Yetkililer Afyon Konusunda Kafa Karıştırıcı Açıklama Yapmamalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Afyonkarahisar’daki patlamaya ilişkin devleti yönetenlerin kafa karıştırıcı açıklama yapmaması gerektiğini söyledi.

Oktay Vural , yerel seçimler konusunda kendisini ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada , patlama konusunda çelişkili açıklamalar yapıldığını kaydetti .

Oktay Vural , açıklamasının başında “Acımızı ifade edecek kelime bulamıyorum , milletimizin başı sağ olsun . Böyle bir kazanın vuku bulması ve bu kaza sonunda 25 şehidimizin olması bütün milletimizi acıya sevk etti . Allah’ım diyorum , nedir bu milletimizin üzerindeki kara bulutlar . Çok acı çekiyoruz son dönemlerde . Acıların son bulmasını istiyoruz . ” diye konuştu .

SORUŞTURMA ÇAĞRISI
Türkiye Cumhuriyeti devletinin ' bir çadır devleti olmadığını ' vurgulayan Vural , “Maalesef çocuklarını vatan borcu diyerek askere gönderen insanlarımızın bu evlatlarını korumak gerçekten devletimizin en önemli görevlerinden biridir . Bu çocuklarımızın , bu milleti ve devleti korumak için kanını canını verebilecek bu değerlerimizin bu kaza sonunda kaybolmaları konusunda devleti yönetenlerin gerekli soruşturmayı yapması gerektiğini düşünüyoruz . MHP olarak bir heyeti Afyonkarahisar’a gönderdik . ” dedi .

Kafa karışıklığı konusunda da devleti yönetenlerin konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Oktay Vural , “Bir taraftan , o yörenin milletvekili olabilir , her mikrofon karşısında patlamanın sebebini ifade eden Sayın Eroğlu . . . Ama Genelkurmay sebebi bilinmeyen diyor . Milletimizin kafasını karıştırmaya hakları yok . Konuşacaksanız doğru bilgilerle konuşun . Sayın Veysel Eroğlu’nun böyle bir konuyu Pakistan’da Hindistan’da olur böyle vakalar gibi değerlendirmesini . . . Gerçekten bu acılı günde ifade etmek istemem ama her konuda konuşmak gerekmiyor ya . ” şeklinde konuştu .

Kaza hakkında idari ve adli soruşturma yapılması ve kazanın nedeninin bulunması gerektiğini söyleyen MHP milletvekili , sözlerini şöyle sürdürdü : “Sayın Eroğlu’nun kaza , bir bombanın patlaması üzerine . . . E orda mıydın yani? Bu şekilde idari bir soruşturmayı etkileyecek açıklama yapmalarını doğru bulmuyorum . Böyle bir kazada devleti yöneten yöneticilerin dikkatli konuşmaları gerektiğini düşünüyorum . Bu konuda milletimizin kanayan yüreğini bir de bu ifadelerle daha fazla kanatmamaları gerektiğini düşünüyorum . Kafa karışıklığı yapan , şüpheler uyandıran bu ifadeleri kullananların bir süre susmalarında fayda mülahaza ediyorum . ”

UMARIM BU BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR
Kendisine patlamanın sebebi ne olacağına ilişkin görüşü sorulan Oktay Vural , bu soruya da “Sayın Eroğlu tespit etti zaten . Bu konuda yapılması gereken idari ve adli soruşturmayı biran önce yapmak , sebepleri , sorumlusu varsa sorumluları , ama birileri hesap vermeli . Umarım bu bir başka bir şey değildir . Bu süreç içerisinde bir süre devletimizin sorumlu olan insanlarının değerlendirmelerini beklemek soruşturmayı beklemek daha doğru olacaktır . Benim siyasi açıklama yapmam konuyu karmaşıklaştırır . ” diye cevapladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile