YGS'de en başarılı ve başarısız iller şöyle...

YGS sonuçlarına göre en başarılı ve başarısız iller de belli oldu.

Haftalardır tartışılan YGS'de savcılık incelemesi tamamlandı ve aynı gün ÖSYM sınav sonuçlarını açıkladı.

Sınavdaki en başarılı il sıralamasında Yalova ilk sırayı aldı. Geçtiğimiz yıl da zirvede yer alan kent, bu yıl da ipi göğüsledi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre YGS'de en başarılı iller Yalova, Kırşehir, Kayseri, Aydın ve Ankara olurken, en başarısız iller ise Hakkari, Şırnak ve Adıyaman...

38 BİN 269 ADAY ''SIFIR'' ALDI

YGS'de sınavı geçerli sayılan 1 milyon 648 bin 240 adaydan, 38 bin 269'u ''sıfır'' aldı.

En başarı iller Yalova, Kırşehir, Kayseri, Aydın ve Ankara; en başarısız iller ise Hakkari, Şırnak ve Adıyaman olarak belirlendi.

Sosyal bilimler, en başarılı liseler oldu.

MATEMATİKTE 1805 ADAY 40'TA 40 YAPTI

2011 YGS'de, Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ANKARA FEN LİSESİ'NDEN ÇIKTI

2011-YGS'de tüm puan türlerinde Türkiye Birincisi Ankara Fen Lisesinden Mahmut Bilal Doğan oldu.

Sınavda, YGS1 ve YGS2 puan türlerinde ikinciliği Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Mehmetcan Tütüncü, Özel Burç Özgören Fen Lisesinden Selçuk Erdevir, Turgutlu Halil Kale Fen Lisesinden Eren Yalçın paylaştı.

YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde ikinci, Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın oldu.

YGS4 puan türünde ikinciliği, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar ile Kayseri Fen Lisesinden Ayşe Ertoy paylaştı.

YGS3, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde üçüncülüğü Adana Fen Lisesinden Zafer Başıbüyük kazandı.

Tüm puan türlerinde 2011-YGS Türkiye Birincisi Ankara Fen Lisesi'nden Mahmut Bilal Doğan oldu.

SORUŞTURMA HENÜZ TAMAMLANMADI

Başsavcılık ise soruşturmanın henüz tamamlanmadığını açıkladı ancak şifrenin sızıp sızmadığına ilişkin henüz net bir bilgi yok.

"SINAV ÜZERİNDEKİ KUŞKU HÂLÂ KALKMADI"

Eski YÖK Başkanvekili İsa Eşme, "Sınav üzerindeki gölge kalkmadı, kuşku halen sürüyor. Konu yargı aşamasında. Kesin bir sonuca varıldığı düşüncesinde değilim" dedi.

SETA Eğitim Koordinatörü Bekir Gür ise "İşler iyiye gidiyor. Şu anda panik yapacak bir durum söz konusu değil. Suç unsuru yok. 150 öğrenci için yapılacak sınavın tartışmasını sürdürmek de çok anlamlı değil. 1 milyon 700 bin adayın sınavını iptal etmek büyük bir kaos olurdu. Zaten sınav üzerinde baştan beri ciddi tartışmalar oldu. Sınavın açıklanması bu tartışmaları bitirmeyecek ancak şu ana kadar baktığımızda gerçek bir suç unsuru yok" açıklamasında bulundu.

"SONUÇLAR AÇIKLANMAMALIYDI"

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da belirsizliğe bir yenisinin daha eklendiğini belirtti ve "Ne oldu da daha önce ertelenen sonuçlar şimdi açıklandı?" diye sordu.

Kılıç, şu açıklamalarda bulundu:

"YGS'nin yok sayılması için büyük altyapı oluşmuştu. Sınav yok sayılıp, sonuçları açıklanmamalıydı. Hiçbir eğitimci bu sınavı var kabul edemez. Bu noktada LYS'ye başvuru da problemli olacak. Öğrenciler, LYS başvurularını sonuçları şaibeli olan veriler üzerinde mi yapacak? Bu veriler üzerinden LYS tercihi sağlıklı bir biçimde yapılamaz. Hiçbir öğrencimizi ikna edecek bir süreç değildir. Bunun sorumlusu, sürecin mimarlarıdır. "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile