'Yigit Düstügü Yerden Kalkar' Dedi, Isinin Basina Geçti Açiklamasi Selçuklu Ve Osmanli Motiflerini Ahsaba Isliyor

'Yigit Düstügü Yerden Kalkar' Dedi, Isinin Basina Geçti Açiklamasi Selçuklu Ve Osmanli Motiflerini Ahsaba Isliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan "Yigit düstügü yerden kalkar" diyerek isinin basina yeniden geçen ahsap oyma ustasi Halil Maraslioglu, Selçuklu döneminden günümüze uzanan ahsap sanatini yasatmaya devam ediyor.

Kahramanmarasli ahsap oyma ustasi Halil Maraslioglu (58), 6 Subat’ta yasanan iki büyük depremden kurtuldu. Babasinin meslegini devam ettirmeye çalisan Maraslioglu, "Yigit düstügü yerden kalkar" diyerek yeniden isinin basina geçti. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin ahsap oyma sanatçisi Maraslioglu, Selçuklu ve Osmanli motiflerini ahsaba isliyor. Sandik, kapi, minber ve mihrap gibi ürünleri de ülkenin bir çok sehrine ulastiriyor.

Türkiye’nin Kahramanmaras için tek yürek oldugunu ifade eden Halil Maraslioglu, IHA muhabirine yaptigi açiklamada,"Bizlerde yavas yavas toparlaniyoruz. Suanda isimize kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Yigit düstügü yerden kalkar. Suanda isimizin basindayiz" dedi.

Kahramanmaras’in oyma el sanatiyla uzun yillardir ugrastigini belirten Maraslioglu, "Biz de el sanatlariyla uzun yillar ugrastik, halende suan devam ediyoruz. Ahsap oyma sanati, Selçuklu ve Osmanli’dan günümüze kadar geliyor. Genelde bu malzemelerle de biz Maras sandigi, kürsü, minber gibi çalismalarimiz var. Suanda kullandigimiz keresteler ceviz, gürgen, kayin, mese kullaniyoruz" seklinde konustu.

Babasindan devraldigi meslegi sürdürdügünü anlatan Maraslioglu, "Babamiz Abdullah Maraslioglu. Biz babamizdan bu isi devir aldik. Kültür ve Turizm Bakanligi ahsap ustasiyim. Uzun yillar yurt içinde ve yurt disinda ülkemizi temsil ettigimiz için bize verilen bir kimlik" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile