Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Yıldırım için en az 100 yıllık plan yapılmalı. Bu zor bir iş ancak Yıldırım bunu başarabilir" dedi.


Bayrak Otoparkı'nda, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Edebali, 2019 yılına kadar kentsel dönüşümle ilgili önemli adımlar atacaklarını söyledi.

İlçeyi yeniden inşa etmenin hangi değerlere sahip olması gerektiğini bildiklerini anlatan Edebali, şunları kaydetti:

"Şehrimizin buna ihtiyacı var. Kaynağımızı Yıldırım'ın tarihinden, insanının gücünden alıyoruz. Teknik kadromuz ve yabancı uzmanlarımızla Planlama ve Kentsel Merkezimizde Yıldırım'a yeni bir elbise biçeceğiz. Yıldırım için en az 100 yıllık plan yapılmalı. Bu zor bir iş ancak Yıldırım bunu başarabilir. Hükümetimizin olduğu gibi halkımızın ve bizim de beklentilerimiz bu yönde. Yıldırım başarırsa Bursa başarır, Bursa başarırsa Türkiye de başarır. Yıldırım'ın nüfusu, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i kadar. Yüzde 1'lik kısmın yeniden planlanmasıyla Yıldırım, Türkiye'ye örnek olacaktır. Zaman kaybına tahammülümüz yok. Zaman, bizim için en büyük sermayedir."

Edebali daha sonra katılımcılara merkezle ilgili bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile