Yildirim'a Bir Ödül Daha

Yildirim'a Bir Ödül Daha

Yildirim Belediyesi, ’Yildirim Çevre Müfettislerini Ariyor’ projesiyle Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan düzenlenen, ’Çocuk Dostu Sehirler Proje ve Fikir Yarismasi’nda ödüle layik görüldü.

Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan düzenlenen ‘Çocuk Dostu Sehirler Proje ve Fikir Yarismasi’ sonuçlari açiklandi. Yarismaya ‘Yildirim Çevre Müfettislerini Ariyor’ projesiyle katilan Yildirim Belediyesi, ‘Çocuk Dostu Sehirler’ kategorisinde ödüle layik görüldü.

Ödülü Adalet Bakani Bekir Bozdag ve Türkiye Belediyeler Birligi ve Gaziantep Belediye Baskani Fatma Sahin’in elinden alan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, bu ödülü Yildirim’in gelecegi olan çocuklar adina aldigini ifade etti.

’Yildirim Çevre Müfettislerini Ariyor’ projesiyle 11-15 yas araligindaki çocuklara çevre bilincini olusturmak ve böylelikle yasadiklari çevreye karsi daha duyarli ve çevre sorununun iyilestirilmesi için çaba sarf eden bir gençlik olusturulmasini hedeflediklerini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Projemiz ile Yildirim ilçemizdeki çocuklara çevre duyarliligi kazandirilmasina, temiz mahalle, temiz ve saglikli, yasanabilir bir çevre bilinci yerlestirilmesine ve dolayli olarak mahallede yasayan vatandaslarimizda da çevre duyarliligi bilinci olusturulmasina, sifir atik konusunda bilinçlendirilmelerine, geri dönüsüme katki saglamak konusunda farkindalik olusturulmasina katki saglanmis olacaktir” dedi.

Çevre Mühendisleri tarafindan verilen ‘Sifir Atik’ egitimi ile Yildirim’in her mahallesinden seçilen toplamda 100 çevre müfettisi çocuga proje çerçevesinde tablet, çevre müfettisi kimligi, rozet, yelek ve sapka hediye edilecegini ifade eden Baskan Oktay Yilmaz, “Çevre gönüllüsü çocuklarimiz verilen görev çerçevesinde, çevreye çöp atanlari, agaçlara ve bitkilere zarar verenleri, kagit, teneke, cam, plastik ve pil gibi geri dönüsümü olan maddeleri geri dönüsüm kutusuna atmayanlari, su kaynaklarini kirletenleri, yesil alanlari korumayanlari, su ve elektrik israfi yapanlari, hayvanlara zarar verenleri takip ederek belediyemiz tarafindan onlara verilen tabletlerle fotograflayarak bizimle kurulacak olan yazilim programi üzerinden paylasacaklar. Bu sistem üzerinden gelen talep sikâyet ve öneriler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nde kurulacak olan ekip tarafindan günlük olarak kontrol edilecek gerekli önlemler alinacak talepler yapilacak ve sikâyetler dogrultusunda uyarilar yapilacaktir. Projemiz ile ayrica çocuklara çöp toplatmak degil çöp atmamayi ögretmek hedeflenmektedir. Yil boyunca gerçeklestirilecek etkinliklerle de çocuklarimizda çevre bilinci olusmasina katki saglanmis olacaktir. Gelecegimiz ve ülkemiz için çevreye duyarli, bilinçli nesiller yetistirmek adina yaptigimiz proje ile çocuklarimiz ayrica kendi kararlarini kendileri almis olacaklar, biz de belediye olarak 3 ayda bir belediyemizin meclis salonunda yapacagimiz çevre dostu çocuk meclisi ile alinan kararlari uygulayip çocuklarin yönetime katilmalarini saglamis olacagiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile