Yildirim Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Destek

Yildirim Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Destek

Imardan kentsel dönüsüme, yol çalismalarindan yesil alanlara, spor tesislerinden kültür merkezlerine kadar Yildirim’in çehresini degistirecek önemli projeleri hayata geçiren Yildirim Belediyesi, insan merkezli çalismalariyla da gönüllere dokunmaya devam ediyor. Yildirim Belediyesi, çölyak hastaligina dikkat çekmek ve bu hastalikla mücadele eden vatandaslara destek vermek için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yildirim Belediyesi ekipleri tarafindan hazirlanan 200 adet gida paketi ilçede yasayan çölyak hastalarina dagitildi.

Çölyak hastalarinin sayisinin her geçen gün arttigini ve bu hastaligin toplum tarafindan yeterince bilinmedigine dikkat çeken Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Çölyak hastaligi; ince bagirsagin, gluten proteinine karsi gösterdigi alerjik tepki nedeniyle ortaya çikmaktadir. Bu hastalikla mücadele edenler, içinde gluten bulunan bugday, yulaf, arpa ve çavdar gibi tahillari tüketememektedir. Hastaligin kontrol altinda tutulmasinin tek yolu ise glütensiz besinlerden olusan diyet programi uygulamaktir” ifadelerini kullandi.

Glutensiz gidalarin normal gidalara oranla pahali oldugunu belirten Baskan Oktay Yilmaz, “Gerek glutensiz gidalarin pahali olmasi, gerekse de toplumsal farkindaligin henüz tam anlamiyla olusmamasi nedeniyle bu hastalikla mücadele eden kardeslerimiz çesitli zorluklarla karsilasiyorlar. Biz de, bu hastaliga dikkat çekmek ve toplumdaki dayanisma ruhunu pekistirmek için çölyak hastalari için bir gida kolisi hazirladik. Ekiplerimiz, Yildirim’daki yaklasik 200 çölyak hastasi kardesimize glutensiz gida kolilerini ulastiracak. Yildirim Belediyesi olarak; çölyak hastaliginin farkindayiz ve bu hastalikla mücadele eden tüm kardeslerimizin yanindayiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile