Yildirim'da Can Dostlari Emin Ellerde

Yildirim'da Can Dostlari Emin Ellerde

Yildirim’i gelecege tasiyacak vizyon projeleri bir bir hayata geçiren Yildirim Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarina da sefkat eli uzatiyor.

Can dostlarinin beslenme, barinma ve tedavi gibi ihtiyaçlarini karsilayan Yildirim Belediyesi, sahiplendirme çalismalariyla da sokak hayvanlarini sicak yuvalara kavusturuyor. Yildirim Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, 2020 yilindan bu yana toplamda 13 bin 73 hayvani tedavi ederken, 861 hayvani da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarini sagligina kavusturan Yildirim Belediyesi, sahipsiz hayvanlarin beslenme faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Ekipler, farkli noktalarda kurulan beslenme noktalarina her gün mama koyarak hayvanlarin beslenmesini sagliyor.

Köklü bir medeniyetin ruhunu tasiyan Yildirim’da, her canliya deger verildigini vurgulayan Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvani açlikla, barinmayla ve iklim sartlariyla mücadele ediyor. Bu yüzden, hizmetlerimizi insanla sinirli tutmuyoruz. Hayatin içinde yer alan her canliyi, güzelligi korumak ve yasatmak bizim sorumlulugumuzdur. Ekiplerimiz can dostlarimiz için fedakârane sekilde çalisiyor. Ekiplerimizin koordineli çalismalari sonucunda, vatandaslarin talepleri ve önerileri dogrultusunda hayvanlarimizin barinma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Can dostlarimizi sadece sagligina kavusturmuyor onlari sicak yuvalarla da bulusturuyoruz. Dagdaki kurdu, kusu düsünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak sehrimizin sessiz sâkinlerine gönlümüzü açiyoruz. Onlarin bize, bizim de onlara ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile