Yıldırım'da Erguvan Şenlikleri

Yıldırım'da Erguvan Şenlikleri

Bursa'da baharın müjdecisi erguvanlar açarken, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Erguvan Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Yıldırım Belediyesi'nin bu yıl 6’ncısını tertiplediği Erguvan Şenlikleri başladı.

Şenlik çerçevesinde Erguvan Öbeği Parkı da hizmete açıldı. Erikli Mahallesi'ne kazandırılan parkın açılışında Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, vatandaşlarla beraber parka erguvan ağacı dikti. Başkan Keskin, "Erguvan Yenliklerini kutladığımız bugün, içerisinde erguvan ağaçlarının bulunduğu bu parkın açılışını yapmaktan mutluyuz. Erguvan Öbeği Parkı şenliklere ayrı bir anlam kattı" dedi.

Bursa'da Erguvan Şenlikleri geleneğinin asırlardır devam ettiğini hatırlatan Keskin, "Emir Sultan Hazretlerinin yaşadığı dönemde ortaya çıkan bu gelenek, onun vefatından sonra da devam etmiştir. 1880’li yılların sonunda Bursa’da yaşanan depremle bir müddet ara verilen Erguvan Şenlikleri Osmanlı Devleti’nin girdiği savaşlar yüzünden daha sonra yapılmadı. 2000’li yılların başında Bursa’da tekrar başlatılan bu geleneğe bizler öncülük ediyor ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile