Yildirim Belediyesi, Internet Gazetecileri Dernegi is birligiyle düzenlenen ‘Internet Gazeteciligi Akademisi’ egitimleri devam ediyor. Özellikle medyanin dijitâllesmesi ile sektördeki agirligi her geçen gün artan internet gazeteciliginin inceliklerinin ve teknik detaylarinin katilimcilara anlatildigi egitimde; Internet Gazetecileri Federasyonu Genel Sekreteri Aysin Komitgan ‘Etik Degerler ve Iletisim’, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Bursa Sube Baskani Mehmet Ali Ekmekçi ‘Muhabirlik’, Internet Gazetecileri Federasyonu Baskani Mesut Demir ‘Editörlük’, Barbaros Koçanali, ‘Google Seo Egitimi’ ve Umut Avci da ‘Photoshop’ konularinda kursiyerleri bilgilendiriyor.
Internet Gazeteciligi Akademisi’ne konuk olan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, gelisen teknolojiyle birlikte haber olusturma ve habere ulasma konusunda çok köklü degisikliklerin yasandigini kaydederek, “Bizim çocuklugumuz ve gençligimizde en önemli haber kaynaklari olan gazete, radyo ve televizyon gibi basin organlari bugün önceliklerini internet ve sosyal medyaya kaptirdi. Bu mecralarda daha nitelikli çalismalar üretilmesi maksadiyla kendisini bu alanda gelistirmek isteyen gençlerimize yönelik paydaslarimiz ile birlikte ‘Internet Gazeteciligi Akademisi’ni hayata geçirdik. Projemizin hayirli olmasini temenni ediyorum. Kendi alanlarinda uzman basin mensuplarimiz gençlerimizin ufkunu açiyor ve meslegin püf noktalari konusunda birikimlerini paylasarak onlara önemli kazanimlar sagliyor. Egitmenlerimize tesekkür ediyor, kursiyerlerimize basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
“Genç istihdamini önemsiyoruz”
Genç istihdamini önemsediklerini belirten Baskan Yilmaz, “Yaptigimiz egitimin sonunda dernegin belirledigi kurumlarda kursiyerlerimize yönelik isbasi programlari düzenleyecegiz. 9 aylik istihdam destegi alan gençlerimiz iyi bir çiraklik dönemi geçirmis olacaklar. Gençlerimiz istihdam sürecinde, egitim boyunca ögrendiklerini de pratige geçirebilme imkâni bulacaklar. Insallah hepsini usta gazeteci olarak sektöre kazandiririz” dedi.
Yildirim'da 'Internet Gazeteciligi Akademisi'
Yildirim Belediyesi ve Internet Gazetecileri Dernegi tarafindan medyaya ilgi duyan gençler için hayata geçirilen ‘Internet Gazeteciligi Akademisi’ devam ediyor.



















