Yildirim'da 'Özel' Senlik

Yildirim'da 'Özel' Senlik

Yildirim Belediyesi, Engelsiz Yasam Okulu’nda sene boyunca egitim gören ögrencilere moral ve motivasyon saglamak amaciyla Cazibe Kültür Merkezi’nde ‘Engelsiz Yasam Okulu Yil Sonu Senligi’ düzenledi.

Yildirim Belediyesi, Engelsiz Yasam Okulu’nda egitim gören özel bireylerin karsilastiklari sorunlarin ortadan kaldirilmasi ve ihtiyaçlarina çözüm odakli yaklasilarak toplumsal entegrasyonun egitim ve sanat etkinlikler ile desteklenmesi amaciyla çalismalar yürütüyor. Yildirim Belediyesi, Engelsiz Yasam Okulu’nda sene boyunca egitim gören özel bireyler, mülteci, roman ve kaynastirma ögrencilere moral ve motivasyon saglamak amaciyla Cazibe Kültür Merkezi’nde ‘Engelsiz Yasam Okulu Yil Sonu Senligi’ düzenledi.

Ögrencilerin hünerlerini sergilemesiyle baslayan program sertifika töreni ile sona erdi. Programda, engellilere yönelik egitim veren okullar, rehabilitasyon merkezleri ve sivil toplum kuruluslari stant açarak hizmetlerinin tanitimini yapti.

7 bin 559 ögrenciye egitim

Yapilan her isin, üretilen her hizmetin ancak insanla bulusunca deger kazanacagini hatirlatan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Insana dokunan projeler içinde bizim için en degerli olanlar; ‘özel çocuklarimiz ve kardeslerimiz’ için yaptigimiz çalismalardir. Yildirim Belediyesi olarak dezavantajli ve özel durumu bulunan kardeslerimizin hayatini kolaylastirmak ve onlari sosyal yasamin içinde tutmak için ‘Engelsiz Yasam Okulumuzda’ gitar, piyano, baglama, keman, ritim bateri, halk oyunlari, el sanatlari ve engelsiz mutfak gibi farkli branslarda verdigimiz dersler ile özel çocuklarimizin egitimine, sosyallesmesine ve keyifli zaman geçirmesine imkân sagliyoruz. ‘Engelsiz Yasam Okulu’muzda; 2019’dan bu yana 7 bin 559 ögrenciye egitim verdik. Engelsiz Yildirim olma yolunda üstümüze düsen ne varsa yapmaya devam edecegiz. Kimsenin kendisini yalniz hissetmedigi bir ‘Yildirim’ insa etmek için çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile