Sokaktaki can dostlarina sefkat elini uzatarak sevimli dostlarinin barinmasi ve tedavisinin yapilmasinin yani sira onlari sahiplendirerek yeni yuvalarina kavusturan Yildirim Belediyesi, sokaktaki dostlarinin ihtiyaçlarini önceliyor. Yildirim Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, soguk kis günlerinde sokak hayvanlarinin aç kalmamasi için ilçedeki kedi evleri, otomatik ve mekanik yemlikler, panel telle çevrili beslenme odaklari, su odaklari ve sehrin muhtelif yerlerine periyodik olarak kedi ve köpek mamasi, yem ve su birakiyor.
Bir kap yemek ve suyun sokak hayvanlari için hayati öneme sahip olabilecegini hatirlatan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bizim sadece hemserilerimize karsi görevlerimiz yok. Dogaya ve sokak hayvanlarina karsi da sorumluklarimiz var. Yildirim Belediyesi olarak bir yandan sehrin dogasini korurken diger yandan da sehirde yasayan canlilara sahip çikiyoruz. Havalarin sogumasi ve yagislarin artmasi, insanlar kadar hayvanlar için de yasam kosullarini agirlastirdi. Yildirim Belediyesi olarak, 123 kus evi, 135 kedi evi, 8 köpek beslenme odagi, 22 su odagi ve 3 otomatik yemlik, 8 mekanik yemligimiz ile birlikte sehrimizde yasayan sokak hayvanlarina hizmet vermekteyiz. Tüm bu noktalarda yillik yaklasik 8-10 ton civarinda kedi ve köpek mamasi kullanmaktayiz. Sokak hayvanlarinin beslenmesi için vakiflar kuran, bir kültürün temsilcileri olarak bizler de bu konuda üzerimize düseni yapiyoruz. Hep birlikte sokaklarda yasayan sessiz dostlarimiza sahip çikalim” dedi.
Yildirim'dan Can Dostlarina Sefkat Eli
Yildirim Belediyesi, olumsuz mevsim sartlarinda yiyecek bulmakta güçlük yasayan sokak hayvanlari için beslenme odaklarina ve muhtelif noktalara kedi, köpek mamasi ve kus yemi gibi temel besin maddeleri birakarak sokaklarda yasayan can dostlarina destek oluyor.



















