Yıldırım: Elele Verip İzmir‘in Kangren Olmuş Sorunlarını Çözeceğiz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir‘de Güzelbahçe-Urla-Karaburun Bölünmüş Devlet Yolu‘nun açılışını yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir‘de Güzelbahçe-Urla-Karaburun Bölünmüş Devlet Yolu‘nun açılışını yaptı.

Yıldırım, İzmir‘in kangren olmuş sorunlarını elele verip çözeceklerini söyledi. Bir kısmı fiili olarak başlatılan büyük projelerle kentin gelişmişliğini ve ekonomik kalkınmasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım, açılışını yaptıkları bölünmüş yolla, verdikleri sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını, 20 kilometrelik yolun, ortalama günlük 12 bin aracın geçişiyle yaşanan trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatacağını ifade etti. İzmir‘in tarih boyunca önemini koruyan bir kent olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. EXPO 2020 İzmir için çok önemli. EXPO‘da, sağlık ve daha iyi bir yaşam için yeni yollar temaları işlenecek. İzmir‘de sağlık ve altyapı konusunda 12 Haziran seçimleri öncesi verdiğimiz, ‘35 İzmir 35‘ Projesi adıyla taahhüdünü ilan ettiğimiz projelerimizi bugün artık teker teker hayata geçirme günüdür. Sözümüzü, vaadimizi, suyun üzerine yazılan bir yazı gibi asla görmedik. Verdiğimiz sözü mutlaka yerine getirdik, yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü de vermedik.‘‘ diye konuştu.

İzmir‘in 30 yılda yüzde 41‘i tamamlanan çevre yolunun, kendi dönemlerindeki 4 yılda yüzde 59‘unun tamamlanarak hizmete girdiğini, bu yolla İzmir‘in rahat bir nefes aldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Aliağa Menderes Banliyo Hattı olan İZBAN‘ı tamamlayarak hizmete soktuklarını ve haftada 700 bin kişinin bu hattı kullandığını hatırlatan Yıldırım, "Büyük bir rahatlama sağlandı. Hizmetlerimiz sınırlı değil, birkaç ay içerisinde çok önemli birkaç projenin daha başlangıcını yapacağız. 35 projeden fiilen başlayanlar var. İzmir - İstanbul otoyolu projesi başladı. 53 ülkenin milli gelirinden daha fazla olan bu projenin bedeli 11 katrilyon. İzmir dünya şehridir. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. 34 İstanbul‘dan sonra, 35 İzmir, Türkiye‘nin ikinci büyük ekonomik gücü olacak. Buna ahdettik, karar verdik, gerçekleştireceğiz.‘‘ diye konuştu.

Yıldırım‘ın konuşması sırasında bir süre elektrik kesildi. Konuşmasına kısa süre ara veren Bakan Yıldırım, arızanın giderilmesinin ardından ‘‘Projelerin yoğunluğuna ve ağırlığına mikrofon da dayanamadı." dedi. Konuşmaların ardından Güzelbahçe -Urla - Karaburun bölünmüş yolu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve diğer yetkililer tarafından kurdele kesilerek açıldı. Yıldırım, vatandaşların talepleri üzerine yol üzerinde iki ayrı noktaya sinyalizasyon sistemi yapılacağı müjdesini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile