Yildirim Filistin Için Tek Yürek

Yildirim Filistin Için Tek Yürek

Yildirim ilçesindeki 27 okuldan yaklasik 120 iyilik elçisi gencin organize ettigi programlar, 100 bin lira yardim Filistin için toplandi.

Baris Manço Kültür Merkezi’nde Filistin’e destek programinda, Yildirim Belediyesi, Degirmen Gençlik Iyilik Ekibi Gönüllüleri, geliri Filistin’e gönderilecek hayir panayiri düzenledi.

Yildirim Belediyesi’nin ev sahipliginde Tiyatro Ankebut tarafindan sahneye konulan, Tiyatro Sanatçisi Nurdan Albamya Ince’nin yazip oynadigi "Filistin Hakkinda Konusmaliyiz" adli tiyatro oyunu vatandaslar tarafindan büyük bir begeni topladi. Oyundan etkilenen davetliler gözyaslarini tutamadi. Isgalci Israil güçleri tarafindan evinden zorla çikarilmaya çalisilan, bu ugurda büyük bir mücadele veren Filistinli Meryem Ebu Najma’nin gerçek hayat hikâyesini konu alan 70 dakikalik tek kisilik tiyatro oyunu bastan sona büyük bir ilgiyle izlendi.

Yildirim Belediyesi Baskan Yardimcisi Taner Tastekin, oyun sonunda sahneye çikarak Nurdan Albamya Ince’ye çiçek takdim ederek performansindan dolayi sanatçiyi tebrik etti. Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Filistinli kardeslerimizin her zaman yanindayiz. 75 yildir Israil’in zulmü karsisinda sadece ve sadece yüreklerindeki imanin gücüyle hakli mücadelesi ile bizlere örneklik gösteren, inançlarini ve vatanlarini savunurken sehit düsen kardeslerimize rabbimden rahmet diliyor ve bu mücadelede yaralanan gazilerimize acil sifalar diliyorum. Insanligin ve Müslümanlarin haysiyetini koruma görevini üstlenen onurlu Filistin halkina sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile