Yildirim'in 2'Nci Uyumayan Kütüphanesi Açildi

Yildirim'in 2'Nci Uyumayan Kütüphanesi Açildi

Bursa Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’nin bünyesinde 10 bini askin kitap, bilgisayar laboratuvari, toplanti salonu, 202 kisilik çalisma alaniyla Yildirim’in ikinci uyumayan kütüphanesi olarak hizmete açildi.

Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’nin açilis programina Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Yildirim Ilçe Kaymakami Metin Esen, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, meclis üyeleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

900 metrekarelik alana kazandirilan Mimar Sinan Kütüphanesi’nin bünyesinde 10 bini askin kitap, bilgisayar laboratuvari, toplanti salonu, 202 kisilik çalisma alani bulunuyor.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’nin ilçenin kültürel ve sosyal yasamina renk katacak önemli bir merkez oldugunu söyledi.

Baskan Oktay Yilmaz, gençlerin kitaba ve bilgiye ulasimini kolaylastirmak için projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, söyle konustu:

“Gençlerimiz için 2021 yilinda Türkiye Cumhuriyeti son Basbakani Binali Yildirim’in katilimiyla açilisini yaptigimiz ve 300 kisilik kapasiteye sahip ‘Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’ her kesimden ve her yastan okumayi, arastirmayi seven insanlarimizin yeni bulusma noktasi oldu. Yildirim’da bir ilk olarak 7 gün 24 saat hizmet anlayisiyla hizmet veren ‘Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’ne açildigi günden bu yana 16 bin 900 kisi üye olurken 24 bin 800 kitap ödünç verildi.

Kütüphanemiz 20 ayda 341 bin 450 kez ziyaret edildi. Lokasyon olarak, Yildirim’in merkezinde, kolay ulasilabilir bir noktada bulunan kütüphanemiz sadece Yildirim ilçesine degil tüm Bursa’miza hizmet vermeye devam etmektedir. Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’ni hizmete aldiktan sonra ortaya çikan ihtiyaci gördük ve 2’nci uyumayan kütüphane konseptiyle ‘Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ projesini açtik. Ilçemizin batisina Mümine Seremet dogusuna ise Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ni kazandirarak gençlerimizin kitaba ve bilgiye erisimlerini kolaylastirmayi hedefledik. Bu hedef dogrultusunda evlatlarimiza rahat, modern bir ders çalisma ve arastirma yapma imkâni sunmaya çalisiyoruz.”

Sosyal yasam merkezi

Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ni bir sosyal yasam merkezi olarak da planladiklarini anlatan Baskan Yilmaz, “Sehrin kitap okuma oranini arttirmak, bilgiye ulasimi kolaylastirmak ve ögrencilerin ferah bir ortamda ders çalismasina katki sunmak amaciyla burayi sosyal yasam merkezi olarak da planladik. Kütüphanemiz, düzenleyecegimiz konferanslar, atölyeler, söylesiler ve sergilerle kültürel bir kompleks olarak da hizmet verecek. Yetiskin kütüphanesi haricinde küçük okurlarimiza özgün, bagimsiz alanda modern ve konforlu dizayniyla kazandiracagimiz ‘Çocuk Kütüphanesi’ de 5 bin eserlik koleksiyonu ve çocuklar için planlanan atölye programlariyla miniklerimizin bulusma noktasi olacak. Bunun yani sira gün boyu kütüphanelerimizi kullanan kitapseverlere ücretsiz çorba ve çay ikramlarimiz olacak. Gelecegimiz ve gençlerimiz için ilçemize kazandirdigimiz bu önemli eserin Yildirim’a hayirli olmasini diliyorum” ifadesini kullandi.

Gençlik için hizmet

Yildirim Ilçe Kaymakami Metin Esen ise Yildirim Belediyesi’nin ilçeye çok güzel hizmetleri oldugunu aktardi. Gençlerin kütüphaneye yogun bir ilgi gösterdigini gözlemledigini dile getiren Esen, “Kütüphanemize talep o kadar yogun ki randevu sistemine geçilmis. Baskanimiz Oktay Yilmaz da mesaji almis ve Baris Manço Kültür Merkezi’mizin üst katina ayni konseptte yeni bir kütüphane kazandirdi. Baskanimizi bu hizmetleri dolayisiyla tebrik ediyorum. Bu hizmetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Baskanimiz Oktay Yilmaz’i tebrik ediyorum. Egitime yapilan bütün yatirimlar çok kutsaldir. Ülkemizin kalkinmasi ve gelismesi için bilgi üretmek lazim. Bilgiye erisimi kolaylastiracak mekanlari ilçemize kazandirmak bu anlamda çok önemli. Insallah Türkiye’nin ve dünyanin iyi bir yer olmasi için çalismalar yapacak gençlerimiz yetisir” degerlendirmesinde bulundu. Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz ve gençlerin çorba esliginde muhabbet etmesiyle baslayan program kütüphane ziyaretiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile