Yildirim, 'Malatya Deprem Bölgesinde En Az Destegi Ve Katkiyi Alan Ildir'

Yildirim, 'Malatya Deprem Bölgesinde En Az Destegi Ve Katkiyi Alan Ildir'

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Bilal Yildirim, “‘Depremin yaralarini sarmak için merkezi hükümetin destegi sart’ diyen AK Partililer, 1 yildir neden çarsi projelerini hazirlayip Malatyalilara sunamiyor? Daha Malatya’da enkazi kaldiramadilar. Madem merkezi hükümet sartsa, neden 1 yilda Malatya’da ancak 5 bin 140 konutun kurasini çekebildiniz. Hani nerede merkezi hükümetin destegi? Malatya deprem bölgesinde en az destegi ve katkiyi alan ildir” dedi.

Konteynerlerde hizmet veren esnaflari ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Bilal Yildirim, “Malatyali hemsehrilerim sandiga giderken Cumhurbaskanligi için degil, belediye baskanligi için. Belediye Meclis üyeleri için oy kullanacak. Su anda Yeniden Refah Partisi disinda projelerini kamuoyu ile paylasan parti yoktur. Sayin Veli Agbaba, ‘Sosyal yardimlari 5 katina çikartacagiz’ diyor. Biz ise, ‘Milletimizi sosyal yardimlardan kurtaracagiz.’ diyoruz. AK Parti’nin tek rakibi Yeniden Refah Partisi’dir. Milletimiz Malatya’nin hayrina bir degisim yapmali. AK Parti yoruldu, artik degismeleri gerekiyor” Ifadelerini kaydetti.

Esnaflar, Bilal Yildirim’a yogun destek verdiler

Bilal Yildirim, “AK Partililer, ‘Depremin yaralarini sarmak için merkezi hükümetin destegi sart’ diyorlar. Malatyalilar; 20 yildir merkezi hükümet olan AK Parti’yi destekliyor, ama 20 yilda geldigi nokta bir enkaz sehir. Depremin üzerinden 1 yil geçti, Malatyalilar halen çile çekiyor, sogukta halen üsüyor, Malatya halen enkaz sehir halinde. ‘Depremin yaralarini sarmak için merkezi hükümetin destegi sart’ diyen AK Partililer, 1 yildir neden çarsi projelerini hazirlayip Malatyalilara sunamiyor? Daha Malatya’da enkazi kaldiramadilar. Madem merkezi hükümet sartsa, neden 1 yilda Malatya’da ancak yapilacak konutlarin yüzde 7’si olan 5 bin 140 konutun kurasini çekebildiniz. Hani nerede merkezi hükümetin destegi. Malatya deprem bölgesinde en az destegi ve katkiyi alan ildir. Biz konteynerleri gezerken, sokakta esnafimizla konusurken, evini kaybeden hemsehrilerimizle dertlesirken merkezi hükümeti hiç göremedik. ‘Depremin yaralarini sarmak için merkezi hükümetin destegi sart’ diyenlere sormak istiyorum, CIMER’e en fazla sorun ve sikayet bildiren iller arasinda birinci olan Malatya’nin bu tablosu sizi hiç mi utandirmiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile