Yıldırımhan Mezunları Derneği: Demokrasi için 'evet' diyeceğiz

Yıldırımhan Mezunlar Derneği Başkanı Mahmut Beslenti, hiçbir siyasi düşüncesi olmadan demokrasi için 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi. Mevcut anaya

Yıldırımhan Mezunlar Derneği Başkanı Mahmut Beslenti, hiçbir siyasi düşüncesi olmadan demokrasi için 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi. Mevcut anayasanın, Türkiye'nin önünü tıkayan ideolojik ve yargısal kontrol rejimi oluşturduğunu belirten Beslenti, geçmişte yapılan tüm iyileştirmelere rağmen anayasanın bu özelliğinin giderilemediğine dikkat çekti.

Beslenti, "Artık fişlemenin biteceğini, herkesin mahremiyetine saygısızlık yapmamayı, çocuk istismarında güçlü tedbirler alınacağı, toplu sözleşme hakkının bulunacağı, kamu denetçiliği kurumunun kurulacağı, Askeri mahkemelerin değil sivil mahkemelerin olacağı, ülkenin hukuki ve idari yapısında sağlayacağını umduğumuz iyileştirmeyi göz önüne getirirsek, referandumda "evet" demenin daha makul, hatta zaruri olduğunu gösteriyor. Bizler Yıldırımhan Mezunlar Derneği ve mensupları olarak 12 Eylül'de sandık başına gideceğiz. Burada derneğimizin hiçbir siyasi düşüncesi olmadan demokrasi için 'evet' oyu kullanacağız." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile