Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi, 75. Yıl Mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri ve Barış Manço Kültür Merkezi bünyesinde oluşturduğu kadın spor merkezlerine bir yenisini ekledi. Kadın ve Engelli Eğitim - Spor Merkezi ve Jimnastik Salonu Sinandede Mahallesi’nde açıldı. Bin 200 metre alanda dört bölümden oluşan spor merkezinde, kadın spor salonu, engelli kadın spor salonu, 3-11 yaş çocuk jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Kadın hocalar nezaretinde haftanın 6 günü aerobik, step, plates, zumba, cimnastik ve fitness çalışmalarının yanı sıra engelli kadınlar için kişinin engel durumuna göre çalışma programı düzenlenen tesisin açılış töreni Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Merkezin açılış törenine Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadınlara sağlıklı yaşama imkanı sunmak için ilçedeki 5. kadın spor merkezini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlı kadınlarımızın yeni bir buluşma noktaları olması ve evlerine yürüme mesafesinde spor yapmaları adına Kadın ve Engelli Eğitim- Spor Merkezi’ni Sinandede Mahallesi’ne kazandırıyoruz. Engelli kadınlarımızın da spor yapma hakkını savunan anlayışla aracımızla kendilerini evlerinden aldırarak uzmanlar nezaretinde spor yapma imkanı tanıyoruz. Diyetisyenimizin rehberliğinde, bilimsel yöntemleri kullanarak kadınlarımız spor yapma imkanı bulacak. Spor merkezi aynı zamanda kadınlarımızın buluşma, komşuları ile görüşme mekanı da olacak. Hem spor yaparken hem de sosyal açıdan hayatın stresinden uzaklaşacaklar. Bin 200 metre alanda dört bölümden oluşan spor merkezimizde, kadın spor salonu, engelli kadın spor salonu, 3-11 yaş çocuk jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Teleferik ve Kaplıkaya bölgelerinde de kadın spor merkezleri açmayı planlıyoruz” dedi.
Yıldırım Belediyesi olarak hedeflerinin arasında toplumun bütün kesimlerine hitap eden projeler gerçekleştirmek olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Çocuklar, kadınlar, engelliler, gençler, gaziler ve toplumun bütün kesimleri için ayrı ayrı proje üretiyoruz. Okul öncesi eğitim hizmetiyle 3 bin 500 yavrumuza ücretsiz hizmet veriyoruz. Her ay 10 bin çocuğumuza tiyatro izletiyoruz. 6. sınıf öğrencilerimize şehir pasaportu projemizle Bursa’nın değerlerini tanıtıyoruz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için spor şehri hedefi ortaya koyduk. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini onlar için Yıldırım’a kazandırıyoruz. Nüfusumuzun yüzde 13’ünü engellilerimiz oluşturuyor. Bin 300 engellimiz müzik akademimizde geleceğe hazırlanıyor. Türkiye’ye örnek Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandırıyoruz. Engellilerimizin evlerine giderek doğum günlerini kutluyor yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Yıldırım’da göreve başladığımızda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurduk. Bine yakın kadınımızı kültür turları ile tarihi ve turizm mirasına sahip şehirlerimize götürdük. KETEM’de 15 binin üzerinde kadınımızı evlerinden araçlarımızla alarak kanser taraması yaptık. Evlilik ve Aile Okulu oluşturarak aile içi mutluluğun ve mutlu evliliklerin gerçekleşmesini sağladık” ifadelerini kullandı.
Yıldırımlı Kadınlara Sporda 'Engel' Yok
Yıldırım Belediyesi, Sinandede Mahallesi’nde engelli ve engelsiz kadınların spor yaparak tek bir çatı altında buluşacağı Kadın ve Engelli Eğitim-Spor Merkezi’ni hizmete açtı.