Yıldız Açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık operasyonu ile Türkiye’ye bir oyun oynanmak istendiğini belirterek buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Sabah saatlerinde Nevşehir’e gelen Yıldız, Karayolları kavşağında Vali Mehmet Ceylan, AK Parti milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Yıldız, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü. Kapadokyagaz Doğalgaz Dağıtım Şirketini de ziyaret eden Bakan Yıldız, şirket yetkililerinden yatırımlar hakkında bir brifing aldı. Bakan Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, 2008 yılı Kasım ayından itibaren referandum ve genel seçim geçirmesine rağmen doğalgaz fiyatlarını artırmadığına dikkati çekti. Bakan Yıldız, doğalgaz fiyatları hakkında şöyle konuştu: "Şu an Botaş'ın sattığı doğalgaz fiyatı, 2008 kasım ayından daha düşük. 'Bu nominal mi, reel mi, dövizle mi alınıyor?' diye soruyorlar. Hayır. Türk Lirası ile o zaman 1000 liraya satıyorsak şu an 900 küsür liraya satıyoruz. 2008'in kasım ayından bu tarafa petrol, doğalgaz fiyatları, döviz, artmış olmasına rağmen fiyatlarımız artmadı. 28 Avrupa Birliği üyesi ülke arasında doğalgazı en ucuza alan ülke değiliz ama en ucuza satan ülkeyiz."
Nevşehir’in Acıgöl ilçesine giden Bakan Yıldız, burada vatandaşlara hitap etti. Bakan Yıldız, konuşmasında, 17 Aralık operasyonu ile Türkiye’ye bir oyun oynanmak istendiğini ancak buna izin vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Bu ekip bizim belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız, başta sayın Başbakanımız'dır. 16 Aralık'a kadar iyi insanlardı da 17 Aralık'ta kötü mü oldular. 1960, 1970, 1980, 1990, 2000'li yıllarda ve şimdi en son 17 Aralık'ta bunu gördük. Bizim paçamızdan tutup aşağıya çekmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bizimle beraber üzüm yemek isteyen varsa başım üstüne gelsinler, beraber üzüm yiyelim ama bağcıyı dövmek istiyorlarsa buna müsaade etmeyiz. Türkiye'nin istikrarının bozulması adına çok ciddi bir çaba gösteriliyor. Biz, bu kazanımlarımızı 12 yılda gece gündüz uğraşıp didinerek elde ettik. Türkiye'de son 3 yılda 120 milyar dolarlık tespit edilmiş hasar var. Yazık, günah değil mi buna? Bunları bir lira bir lira, bir dolar bir dolar toplayarak ancak vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz."
AK Parti'nin milletten yetki aldığını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yetkiyi bize, siz kullanın diye veriyorsunuz. Cesaretli olmamız lazım, korkaklığa yer yok. Neden korkacağız? Şükürler olsun siz, bize oylarınızı verirken alnı ak, yüreği ak diye verdiniz. Bilin ki bu kardeşleriniz alnı ak, yüreği ak olarak yollarına devam ediyor. Herhangi bir usulsüzlük, yolsuzluk varsa bilin ki hep beraber bunun karşısındayız. Ama bu günden değil, 12 yıldır biz böyle yapıyoruz. Eksik, yanlışlar olabilir, kusur insanlar içindir ama bunlara bir irade gösterip, bunun karşısında duracak olan AK Parti kadrolarıdır. O yüzden bize her defasında ömür biçtiler, 'Ak Parti'nin ömrü 6 ay' dediler, 3 Kasım seçimlerinden sonra tezkereler geçti, enflasyon canavarı geçti. Paradan 6 sıfır atılacak, 'siz yere yatarsınız' dediler. Birisi de 'eğer 6 sıfır atarsanız bu paradan sizin ekonominiz batar, eğer batmazsa ben anıracağım' dedi.
Biz, sizden aldığımız yetkiyi bize oy veren, vermeyen 77 milyonumuza götürüyoruz. Edirne'den Kars'a her tarafa götürüyoruz."



















