Yilmaz Açiklamasi 'Uzmanlik Veya Basögretmenlik Unvanlari Sinavla Verilemez'

Yilmaz Açiklamasi 'Uzmanlik Veya Basögretmenlik Unvanlari Sinavla Verilemez'

Egitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Sube Baskan Adayi Aydin Yilmaz, uzmanlik veya basögretmenlik unvanlarinin sinavla verilemez oldugunu söyledi.

Aydin Yilmaz, egitim camiasinin uzun zamandir bekledigi Ögretmenlik Meslek Kanunu ile ögretmenlerin kariyer basamaklarinin düzenlenmis oldugunu ifade ederek, “ 13/05/2022 tarihli Ögretmenlik Kariyer Basamaklari Mesleki Gelisim Çalismalari Ve Egitim Programina Iliskin Yönerge ile Uzman Ögretmenlik ve Basögretmenlik Egitim Programlarinin usul ve esaslari belirlenmis, egitimler 18 Temmuz itibariyle baslamistir. Uzman Ögretmenlik Egitim Programi 9 ana baslik ve 180 saatlik dersten, Basögretmenlik Egitim Programi 12 ana baslik ve 240 saatlik dersten olusmaktadir. Iki programin ilk dokuz basligi ve ders içerigi ayni olmakla beraber dersler, ögretmenlerin pedagojik formasyon/tezsiz yüksek lisans veya baska adlar altinda daha önce almis olduklari egitim bilimleri dersleridir. Ögretmenlerimiz bu dersleri daha önce almis, bu derslerden basarili olmus ve sertifika/diploma almaya hak kazanmis, bununla da kalmamis KPSS’de bu içeriklerden sorumlu tutulmus ve basarili olmuslardir. Hatta meslege basladiktan sonra aday ögretmenlik sürecinde ögretmenlerimize yeniden bu dersler anlatilmis ve sinav yapilmistir. Sürekli olarak ayni içerikleri ögretmenlerimize anlatmak ve bu içeriklerden sinav yapmak akil ve mantikla ne kadar örtüsmektedir?” dedi.



"10 yilini tamamlayan ögretmenlere uzman, 20 yilini tamamlayanlara basögretmenlik unvani verilmeli"

Yilmaz, 10 yilini tamamlamis ögretmenlere sinavsiz uzman, 20 yilini tamamlamis ögretmenlere basögretmenlik unvaninin verilmesine deginerek, “Bir yil boyunca çalisan ve dinlenmeyi hak eden ögretmenlerimize tekrar tekrar ayni seyleri anlatip yetmezmis gibi bir de sinav yapmak ögretmenlerimizin akliyla alay etmektir. Ögretmenlerimizden 20-25 dakikalik 180-240 adet video parçasinin izlenmesi istenmektedir. Ögretmenlerimiz sürecin yetismesi için, uzman ögretmenlik için günlük en az 3,6 saati (180 saat-50 gün), basögretmenlik için en az 3,75 saati (240 saat-64 gün) ekran karsisinda geçirmek durumundadirlar. Tatil döneminde ögretmenlerimiz neden böyle bir angaryayla karsi karsiya birakilmistir? Ögretmenlik Meslek Kanunu 14.02.2022’de çikarilmistir. Kanunun üzerinden bes ay geçtikten sonra harekete geçilmesi bakanligin hazirliksiz oldugunu göstermektedir. Bu egitimler 50-64 güne degil daha uzun bir zamana yayilabilirdi. Uzmanlik veya Basögretmenlik unvanlari sinavla verilemez. Öze Dönüs Hareketi olarak bu hususu daha önce de dile getirdik, dile getirmeye de devam edecegiz. 10 yilini tamamlamis ögretmenlere sinavsiz uzman, 20 yilini tamamlamis ögretmenlere basögretmenlik unvani verilmelidir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile