Yılmaz: Asgari ücret 2 bin lira olacak

Yılmaz: Asgari ücret 2 bin lira olacak

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan büyük seçim vaadi: Söz veriyorum işsizlik maaşı 900 lira, asgari ücret 2 bin lira olacak.

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazsılı açıklamada büyük bir seçim vaadinde bulundu.

'Söz veriyorum işsizlik maaşı 900 lira, asgari ücret 2 bin lira olacak' diyen Yılmaz, 'Yeter ki vatandaşımız bizleri desteklesin. Bizleri meclise taşısın. İktidar olmadan da hükümetleri bu işsizlik maaşı ve asgari ücrete zorlayacağız' şeklinde konuştu.

Kaynak hazır

Yılmaz, 'Ben işadamıyım. Yıllardır uluslararası projeler yöneten 10 binleri istihdam eden birisiyim. Karnımdan konuşmam. Verilir diyorsam bu rakamların kaynağını da ortaya koyarım. Mevcut hükümet 13 yılda bu milletten 3 trilyon dolar vergi toplamıştır. 2 milyon işsize aylık 1 lira maaş vermenin bütçeye maliyeti, yıllık sadece 9 milyar dolardır. Bu rakam ise yıllık bütçenin yaklaşık yüzde 2'sidir. Buna göre sadece kamuda tasarruf bile bu maaşı karşılar' ifadelerini kullandı.

Kaynaklar israf edildi

Geçtiğimiz 13 yıl boyunca 3 triyon dolar vergi ile bütçeye gelir üreten bir Türk milleti olduğunu söyleyen Yılmaz, 'Bu rakamlar basit ve yabana atılır rakamlar değildir. Bunun karşılığında 13 yılda sadece 300 milyar yatırım var. Kısaca verilen verginin sadece yüzde 10 kadarı yatırıma dönmüştür. Geriye kalan 2.7 trilyon dolar sorgulanmalıdır. Bu rakam sorgulandığında bu ülkenin aslında sıkıntı çekmeden vatandaşlarını refah içinde yaşatabileceği anlaşılacaktır' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile