Yılmaz, Çiller'e Yeşil Işık Yaktı

Eski Başbakan ve Demokrat Parti (DP) Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, Rize'de yaptığı açıklamada Tansu Çiller ile DP çatısı altında bulunmaktan memnuniyet duyacağını açıkladı.

  Yılmaz 3 ay sonra gerçekleştirdiği Rize ziyaretinin ikinci gününde Rize Sahil Camisi ' nde cuma namazını kılarak vatandaşlarla bir araya geldi . Hemşehrileri ile sohbet eden Yılmaz , daha sonra Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ' ni ziyaret etti . Yılmaz burada gazetecilerin sorularını yanıtladı . Yılmaz burada yaptığı açıklamalarda hükümetin dış politikalarını değerlendirerek ilk seçimde bir MHP-CHP koalisyonu olabileceğini belirtti .
Yılmaz yaptığı açıklamada , " Dış politikada yapılan iddialı açılımların hepsi fiyasko olmuştur . Hiçbirinden Türkiye ' nin lehinde bir sonuç çıkmadı . İran atom krizinin çözülmesinde de aylarca yaptığı çalışmalarda görüldüğü gibi hem yalnız kaldı hem de netice alamadı . Dış politikadaki uygulamalardan fevkalade rahatsızım . Hükümetin yeniden bir durum değerlendirmesi yapma zamanı geldiğini düşünüyorum " dedi . Avrupa dışındaki arayışların Türkiye için hata olacağını dile getirerek , " Türkiye ' nin öncülüğünde
Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile bir ticaret ortaklığı düşünülüyor . Bunların hiçbirisi Türkiye ' nin Avrupa Birliği ile ilişkilerine alternatif olamaz ve olmamalıdır . Türkiye eğer daha gelişmiş , zengin , müreffeh ve demokratik bir ülke olmak istiyorsa batı ile ilişkilerini aksatmadan geliştirmelidir . Bunun dışındaki arayışlar , Türkiye ' nin cumhuriyetten beri izlediği dış politikasını ters yüz etmektir . Ben bu hükümetin yönetiminde böyle bir tehlikeyi uzun zamandır seziyordum " dedi .
Yılmaz , Türkiye , İsrail ve Filistin ' de bulunan yönetimler ile Ortadoğu ' da barışın sağlanamayacağını belirterek , " İran gibi İsrail devletinin ortadan kaldırılması gerektiğini açıklıkla söyleyen bir ülkenin atom silahına sahip olması bölge barışı için de Türkiye için de büyük bir tehdittir ve mutlaka önlenmesi gerekir . Aslında İsrail ' in de atom gücüne sahip olması talihsiz bir gelişme olmuştur . Maalesef bugünki İsrail yönetimi uzlaşılabilir , barışçı bir anlayıştan çok uzaktır . Şu anda hem Türkiye ' deki hem
İsrail ' deki ve hem de Filistin ' deki yönetimler Ortadoğu ' nun geleceği için endişe duymamız için yeterlidir " dedi .
Yılmaz , AK Parti ' nin bir dahaki seçimde tek başına iktidar olamayacağını vurgulayarak MHP ve CHP arasında bir koalisyon olabileceğini söyledi . Yılmaz , " Belki hala birinci parti olabilir ama iktidar çoğunluğunu elde edemez . Dolayısıyla iktidarı kaybeder . Çünkü diğer partilere karşı izlediği uzlaşmaz görüntü , başka bir parti ile hükümet ortaklığı kurmasına engel . Kaldı ki diğer partilerin AK Parti ' ye yönelttiği suçlamalar böyle bir iş birliğinin mümkün olmadığını gösteriyor . Böyle bir seçimde en muhtemel
sonuç CHP-MHP ortaklığıdır . Dörtlü bir seçimde çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir . Ama ben AK Parti ' nin hiçbir şekilde tek başına iktidarını görmüyorum . Türkiye bir iktidar değişikliğinin arifesindedir . Bunun da AK Parti ' nin devlet imkanlarını seferber ederek değiştirebileceği bir sonuç olmadığını düşünüyorum ' ' diye konuştu " dedi .
Yılmaz ayrıca eski rakibi olan Tansu Çiller ile DP çatısı altında bir araya gelmekten memnuniyet duyacağını dile getirip , " Tansu Çiller ile direkt temasım yok . Ama söylediklerini basından takip ediyorum . Benim değerlendirmem geçmişteki gelişmeleri doğru yorumladığı , beklentilerinin geçmiştekinden çok farklı olduğu şeklinde . Türk siyasetine aşağı yukarı benzer açılardan bakıyoruz . Kendisi de DP ' ye katılırsa memnun olurum . Bize bundan sonra düşen görev birinci planda değil , ikinci planda durup Türkiye ' yi
geleceğe taşıyacak olan yetenekli , dinamik , genç kadrolara destek olmak . Görebildiğim kadarıyla o da aynı açıdan bakıyor . Dolayısıyla geçmişte olmayan ortak paydaya sahip olduğumuzu düşünüyorum " şeklinde konuştu .
Yılmaz ile birlikte Rize ' ye gelen Abdurrahim Albayrak da Yılmaz ' ın gezisine renk kattı . Yılmaz ' ı Rize ' nin Muradiye köyünde bulunan evinde ağırlayan Albayrak ilginç diyaloglar yaşadı . Albayrak esnaf gezisi sırasında Rize ' de minibüs şoförlüğü yaparken arasında yolcu kapma tartışması yaşanan Hamdi Avcılar isimli eski bir şoför arkadaşı ile karşılaştı .
Mesut Yılmaz ' ın Albayrak ' a basın açıklaması yapması için yaptığı ısrar ise çevredekileri güldürdü .
( GF-EK-EA-Y )


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile