Yilmaz 'Gazzeli Anneler Için Susmuyoruz'

Yilmaz 'Gazzeli Anneler Için Susmuyoruz'

DÜZCE – AK Parti Düzce Kadin Kollari Baskani Av. Sulenur Kubilay Yilmaz, Gazzeli anneler için susmayacaklarini belirterek “Biz bugün okuldan gelecek çocuklarimizi, Gazzeli anneler ise çocuklarina verecek bir lokma ekmegi bekliyor” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanliginca 81 ilde es zamanli olarak "Gazze’de yasam haklari elinden alinan Anneler için" AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Sulenur Kubilay Yilmaz tarafindan basin açiklamasi düzenlendi.

Düzce Belediyesi önünde düzenlenen basin açiklamasina AK Parti Düzce Il Baskani Hasan Sengüloglu, siyasiler ve kadinlar katildi.

AK Parti Düzce Kadin Kollari Baskani Av. Sulenur Kubilay Yilmaz, Gazzali annelerin çocuklarina verecegi bir lokma ekmek bekledigini belirterek “Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatli bir telas yasaniyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladini kaybeden annelerin de agir imtihani. Fakat bir yandan da dünyanin orta yerinde, yani basimizda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yasanan soykirim nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamisti. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarimizi, Gazzeli anneler ise çocuklarina verecek bir lokma ekmegi bekliyor. Bizler karismasin diye çocuklarimizin defterlerine, kitaplarina isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teshis edilebilsin diye çocuklarinin kollarina isim yaziyor. Bir kadin, bir anne olarak çok net ifade ediyorum her can tek, her can biricik ve bir cana kiyan tüm insanliga kiymis gibidir” dedi.



“Günde ortama 37 anne ölüyor”

Günde ortama 63 kadinin öldügünü isaret eden Yilmaz, “Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda 34 bin 683 kisi öldü, 78 bin 18 kisi yaralandi. Birlesmis milletler kadin biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadin öldü. Günde ortalama 63 kadin hala ölüyor ve bunlarin 37’si ise anne. Kayip ve akibeti bilinmeyen kadinlarin sayisi 2 bin 100. Peki ya sag kalan ve yasam savasini sürdürmeye, çocuklari için hayata tutunmaya çalisan kadinlar, anneler. Filistin’de saglik sisteminin çökmesi nedeniyle yaklasik 60 bin hamile kadin risk altinda. Ya anne oldugunu göremeden, karninda bebegi ile ölen kadinlar, ölen annesinin bedeninden ameliyatla alinan bebekler. Zor sartlar, ölümle burun buruna yasamak ve yetersiz beslenme nedeniyle erken dogum yapan, sütü kesilen anneler. Gazze’deki her 5 kadindan 4’ü, aile bireylerinden en az birinin üst üste iki ögün yiyemedigini ifade ediyor. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor” ifadelerinde bulundu.

“Bu zulüm daha ne kadar sürecek”

Gazzali anneler için susmayacaklarini belirten Sulenur Kubilay Yilmaz, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Birlesmis Milletler ve pek çok uluslararasi platformda haykirdigi gibi ‘Savasin da bir ahlaki, hukuku vardir. Sivillerin hedef alindigi saldiriyi hakli gösterecek tek bir neden dahi olamaz’ Cumhurbaskanimiz ve Hanimefendi’nin çocuk ve kadinlar basta olmak üzere sivilleri korumak için yaptigi pek çok girisim tüm dünyaya örnek oluyor. Hamas’in ateskes masasina oturmayi kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çagriya ragmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldirilar Israil’in niyetini ortaya koymustur. Biz anneler olarak yine de Israil’e bir kez daha çagrida bulunuyoruz; ateskes için bir adim bekliyoruz. Israilli yetkililere soruyorum? Vaat edilmis topraklar hedefinizi, hayattan kopardiginiz annelerin ve çocuklarin bedenleri üzerine mi insa edeceksiniz? Bizler bugün AK Parti Düzce il kadin kollari baskanligi, teskilatlarimiz, kadin milletvekilleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri olarak buradayiz. Su anda 81 ilde AK Partili kadinlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayiz. 2 çocugu sehit edilen Gazzeli kadin soruyor ya ‘Hasan ve Bera’nin suçlari neydi? ne günah islediler?’ Iste o anneler için soruyoruz. Yasamayacagini bile bile çocuk doguran Gazzeli anneler için susmuyoruz. Yasanan tüm zulme, aciya ragmen esini, evladini, ailesini kaybetmesine ragmen çocuklari için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direnis bitmez. Ve kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadinlar olarak haykiriyoruz bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artik Israil, kanli ellerini sivillerin, annelerin, çocuklarin üzerinden çek” seklinde açiklamasini sonlandirdi.

Basin açiklamasinin ardindan partililer ve kadinlar dagildilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile