Sayılı, Güney'in mezarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin Siverek'te sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu.
AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar ile Zeynep Karahan Uslu'nun mezarın Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmaları bulunduğunu hatırlatan Sayılı, ilçe halkından da benzer desteği beklediğini ifade etti.
Mezarın getirilmesine ilişkin son sözü Güney'in eşinin söyleyeceğini belirten Sayılı, ''Yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor ve girişimi olumlu karşılıyorum. Bu konuda son sözü ağabeyimin eşi, yengem Fatoş Güney söyleyecek. Siverekliler Yılmaz Güney'in anıt mezarının memleketi olan Siverek'te yapılmasını istiyor. Siverek halkı özeldir, misafirperverdir ve onurlu bir halktır'' dedi.
Türkiye dışında mezarı bulunan diğer aydın ve sanatçıların mezarlarının da ülkeye getirilmesini beklediklerini vurgulayan Sayılı, son yıllarda ülkede güzel gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.
Sayılı, görüştüğü sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, ilçede Yılmaz Güney Kültür Merkezi'nin kurulması ve Yılmaz Güney Film Festivali düzenlenmesine ilişkin talepleri olduğunu da sözlerine ekledi.
Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Hacı İnan da çalışmaların bir an önce sonuçlandırılmasını beklediklerini belirtti.
1984 yılında hayatını kaybeden Güney'in mezarı Fransa'nın başkenti Paris'teki Pere Lachaise mezarlığında bulunuyor.
Yılmaz Güney'in Mezarının Türkiye'ye Getirilmesi Talebi
Sinema sanatçısı ve yönetmen Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayılı, ağabeyinin mezarının Türkiye'ye getirilmesi için sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden destek istedi.