Yiyeceklerimizde aslında doğru bildiğimiz fakat tamamen yanlış olan bilgiler

Ekşi elma diyabete iyimi gelir? Yumurtayı hangi gıdalarla tüketmeliyiz? İyotlu tuzu nasıl saklamalıyız? İşte bu soruların cevabı...

  Sağlık Bakanlığı , Tü ; rk halkının gelenesel ç ; orbası tarhanayı gü ; neşte kurutmanın yanlış olduğunu aç ; ıkladı .
Sağlık Bakanlığı , bir broşü ; r yayınlayarak , vatandaşların ç ; ok merak ettiği , ' Tarhananın gü ; neşte kurutulması sakıncalı mıdır ' , ' Şeker hastalarının ekşi elma yemesi yararlı mıdır ' , ' Yumurta kollestrolü ; yü ; kseltir mi ' gibi soruları yanıtladı .

Broşü ; rde , tarhananın ç ; ok besleyici geleneksel bir yiyecek olduğuna işaret eden Bakanlık , yoğurttan yapılan tarhananın gü ; neşte kurutulmasıyla , başta B2 olmak ü ; zere iç ; erdiği pek ç ; ok vitaminin kayba uğrayacağını aç ; ıkladı . Broşü ; rde , ' Bu nedenle tarhana gö ; lgede , ü ; zerine ince bir ö ; rtü ; ö ; rtü ; lerek kurutulmalıdır ' denildi .

' EKŞİ ELMA DİYABETE İYİ GELİR YARGISI YANLIŞ '
Şeker hastası diyetinin yaş , cinsiyet , fiziksel aktivite ve tedavi şekillerine gö ; re değiştiği anımsatılan broşü ; rde , tü ; m meyvelerin meyve şekeri iç ; erdiği , bu nedenle diyetlerde belli miktarda kullanıldığı kaydedildi . Broşü ; rde , ' Meyvenin ekşi ya da tatlı olması , daha fazla tü ; ketilebileceği ya da kan şekerini yü ; kseltmeyeceği anlamına gelmez . Meyvelerin diyette ö ; nerilen miktarın ü ; zerinde tü ; ketilmemesi gerekir ' denildi .

' YUMURTAYI TAHILLARLA BİRLİKTE TÜ ; KETİN '
Yumurtanın sarısının yü ; ksek kolestrol iç ; ermesine karşın doymamış yağ asitlerinin yü ; ksek olması nedeniyle kolestrolü ; yü ; kseltici etkisinin yağlı et ve sü ; t ü ; rü ; nlerinden daha az olduğu bildirilen broşü ; rde , kolestrolü ; yü ; ksek kişilerde tü ; ketiminin sınırlandırılmasına rağmen haftada bir ya da iki kez , normal kişilerde ve ç ; ocuklarda ise sık sık ( hemen her gü ; n 1 adet ) tü ; ketilebileceği ifade edildi . Broşü ; rde , ' Yumurtanın sebzelerle ve tahıllarla birlikte yendiği takdirde , kan kolestrolü ; ne olumsuz etkisi olmamaktadır . Et yemeyenler , et seç ; eneği olarak yumurtayı tercih edebilirler ' denildi .

' İYOTLU TUZU KOYU CAM KAVANOZDA SAKLAYIN '
Broşü ; rde ayrıca , Tü ; rkiye ' de iyot yetersizliği haskalıklarından korunmak iç ; in yemeklik tuzlara iyot katıldığı belirtilerek , iyotlu tuzun satın alındıktan sonra koyu renk cam kavanoza boşaltılması , ışık ve gü ; neşten korunması ( karanlık yerde saklanması ) , nemli ortamlardan uzak tutulması , yemek pişmeye yakın ilave edilmesi , kullanılan her paketin ü ; zerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar tü ; ketilmesi gerektiği ifade edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile