YKS AYT Sözel Birincisi Rize'den Çikti

YKS AYT Sözel Birincisi Rize'den Çikti

2024-YKS AYT sözel birincisi Rize’de yasayan Artvinli Fatih Emre Düzcan oldu.

8-9 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilen 2024-YKS’nin sonuçlari bu sabah saatlerinde açiklandi. Açiklanan sonuçlara göre Yüksek Ögretim Kurumlari (YKS) Alan Yeterlilik Sinavi (AYT) sözel alan birincisi 559.19 puanla Bahçesehir Koleji Rize Kampüsü’nde ögrenim gören Fatih Emre Düzcan oldu. Aslen Artvin merkeze bagli Yanikli Köyü nüfusuna kayitli olan ve Rize’de yasayan Düzcan sonuçlarin açiklanmasiyla soke oldugunu ifade ederek mutlulugunu dile getirdi.

Hedefinde Hukuk Fakültesi oldugunu ifade eden Düzcan ilk puanini duydugunda saka yapildigini zannettigini dile getirerek, “Çok yogun bir çalisma süreci geçirdim. Yoruldugum anlar oldu. Birakmak istedigim anlar oldu. Bu süreçte ögretmenlerim, arkadaslarim, ailem ve okulum çok yardimci oldu. Ilk açiklandiginda inanmadim. Anneme ve babama bana saka mi yapiyorsunuz dedim. Dogru oldugunu görünce büyük bir cosku yasadim. Çok büyük bir sevinç yasandi. Hukuk Bölümünü yazmayi düsünüyorum. Tam karar daha vermedim. Türkiye bürokrasisine katki saglamak istiyorum. Umarim yolumuz açik olur. Ilk defa yasadigim bir duygu. Tarif edilemez yasanir bir sey” seklinde konustu.



“Tarifi imkansiz bir duygu”

Ogullari Fatih Emre’nin kendilerine tarifi imkansiz bir duygu yasattigini dile getiren anne Akkiz Düzcan ise “Tarifi imkânsiz bir duygu. Suan bu duygu sadece yasanir, anlatilmaz. Sabah erken saatlerde ise giderken ögrendim. Çok degisik duygular içerisindeydim. Fatih bilinçli bir ögrenciydi. Ilkokula basladigi ilk günden itibaren bilinçliydi. Elimizden gelen destegi verdik” dedi.



“Biz de kendisini destekledik, sonunda da basardi”

Baba Yüksel Düzcan ise oglu Fatih Emre’nin özellikle sözel alanina yöneldiginin altini çizerek, “Çok güzel bir duygu. Zaten bir beklentimiz vardi. Sürekli kendisi de bu durumun farkindaydi. Basarili olmak için gayret içerisindeydi. Allah herkese nasip etsin. Insallah Allah vatanimiza milletimize faydali bir kisi olur. Temennimiz bu yönde. Çocugumuza meslekler yönünde yardim etmeye çalistik. Ben kendisine yardimci olmak için çalistim. Kendisi özellikle bu alana yöneldi. Önceden Fen lisesinde okuyordu. Kendisi bilinçli olarak Anadolu lisesine geçti. Biz de kendisini destekledik. Sonunda da basardi” ifadelerini kullandi.

Rize Özel Bahçesehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Sadik Sahin de ögrencilerinin basarisindan dolayi çok mutlu olduklarini kaydederek “Çok mutluyuz. Çok gururluyuz. Bize yasayabilecegimiz en büyük gururu yasatti. Bekledigimiz bir sonuçtu. Sonucu görünce çok daha farkli oluyor insan. Yasayabilecegimiz en güzel duyguyu Fatih sayesinde yasadik” dedi.

Rize Bahçesehir Koleji kurucusu Aziz Sonkaya da, “Çok güzel bir duygu. Esasinda 5 yilda 3 Türkiye birincisi çikardik. 2’si LGS’de oldu. Fatih bize çok büyük gurur yasatti. Aslinda Rize’de kisa sürede büyük basarilar sagladik. Disiplinli çalisma, iyi bir aile destegi, kaliteli ögretmenlerle yürütülen bu sinav serüveni iyi dereceleniyor. Çok sevinçliyim. Çok heyecanlim ve gururluyum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile