'YKS'de Kimsenin Mağdur Edilmeyeceği Sistem Gerekli'

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Bekiroğlu: '(YKS) Bütün gençler için en acil, en verimli ve hiçbir çocuğun mağdur edilmeyeceği bir sistem olması gerektiğine inanıyoruz' 'Sosyal bilimler alanı zayıflatılırsa ya da okullar tarafından önemsizmiş gibi algılanmaya başlanırsa bu hepimizin zararına olacaktır' 'Burada dengeli ve uyumlu bir şekilde hem sosyal bilimlerin hem sayısal bilimlerin ezberci bir mantıkla değil anlama, kavrama, yorumlama şeklinde verilmesini, bu bilim dallarının ana fikrinin adeta mefkuresinin gençlerimiz tarafından kavramasını sağlamayı önemli görüyoruz'.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin, "Bütün gençler için en acil, en verimli ve hiçbir çocuğun mağdur edilmeyeceği bir sistem olması gerektiğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bekiroğlu, yaptığı açıklamada, yeni değişen üniversiteye giriş sisteminde, Türkçe ve matematiğin merkeze alınmasını doğru bulduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle sorular çok nitelikli bir şekilde hazırlanabilirse çocuklarımızın anlama, kavrama, yorumlama kabiliyetlerini geliştirecek sorular ayarlanırsa, matematik ve Türkçenin ağırlıklı olması, gelecekte farklı alanlarda hizmet edecek olan gençlerimiz için kesinlikle iyi olacaktır. Tüm öğrencilerimiz için bu olumlu bir gelişme. Eğer sadece matematik ve Türkçe olarak değerlendirilirse yanlış olur. Bunu matematik dersi ve Türkçe dersi olarak değil, soruların öğrenciye sayısal ve sözel mantığı verme şeklinde tasarlanması gerekir. Aksi takdirde sadece Türkçeyi ve matematiği bilen ama diğer alanlardan bihaber olan bir insan tipi ortaya çıkar ki bu uzun vadede ülkemize çok fayda getirmez."

- "Eğitimdeki değişikliklere imam hatip odaklı bakmıyoruz"

Bekiroğlu, eğitim meselesine ve eğitimdeki değişikliklere sadece imam hatip odaklı bakmadıklarının altını çizerek, "İmam hatip derneğiyiz ama bunu ülke meselesi olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

Bütün gençler için en acil, en verimli ve hiçbir çocuğun mağdur edilmeyeceği bir sistem olması gerektiğine inandıklarını bildiren Bekiroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sosyal bilimler alanı zayıflatılırsa ya da okullar tarafından önemsizmiş gibi algılanmaya başlanırsa bu hepimizin zararına olacaktır. Tüm öğrencilerin zararına olacağı gibi ülke olarak da zararımıza olacaktır. Aynı şekilde sayısal bilimler önemsizmiş gibi algılanırsa bu da zararlı olacaktır. Burada dengeli ve uyumlu bir şekilde hem sosyal bilimlerin hem sayısal bilimlerin ezberci bir mantıkla değil, anlama, kavrama, yorumlama şeklinde verilmesini, bu bilim dallarının ana fikrinin adeta mefkuresinin gençlerimiz tarafından kavramasını sağlamayı önemli görüyoruz."

- "Eş güdümlü yürürse daha faydalı olacaktır"

ÖNDER olarak eğitim komisyonları, akademi kurulları, ülke genelinde 500'ü aşkın imam hatip dernekleri bulunduğuna işaret eden Bekiroğlu, bunun yanı sıra eğitimle ilgili teorik ve pratik çalışmalar yapan diğer paydaş dernekler de olduğunu aktardı.

Bekiroğlu, ülkenin ve gençlerin faydasına olan meseleleri hem paydaşlarla hem de yetkili kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını, rapor ve öneriler sunduklarını, ilgililerin de bu konularda gerekli hassasiyeti göstermeye gayret ettiğini vurguladı.

Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki, bu söylediğimiz çerçevede gerekli detay düzenlemeler de yapılır. Tüm bu meseleler ilgili kurumların koordineli çalışması, sivil toplumla eşgüdümlü yürümesi halinde kesinlikle ülkemiz için daha faydalı olacaktır. Bize özgü ve kendimizden hareketle ortaya çıkarttığımız eğitim modelimizi, konuşarak, istişare ederek, farklı eğilimlerin de değerlendirildiği bir çalışmayla ancak ortaya koymuş oluruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile