YOBÜ'de 2021-2022 Egitim Ögretim Yili Basladi

YOBÜ'de 2021-2022 Egitim Ögretim Yili Basladi

Yozgat Bozok Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi 41 ögrencisi ile ilk kez ile egitim ve ögretime basladi.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Baskani Celal Köse ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, bu yil ilk kez 41 ögrenci ile egitim ögretime baslayan Dis Hekimligi Fakültesi’nde ögrencilerin yeni egitim ögretim yili heyecanina ortak oldu. Programda Dis Hekimligi Fakültesi ile ilgili bilgiler aktaran ve ögrencilere seslenen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, “Bu ani Dis Hekimligi Fakültesi ögrencilerimizle yasamak çok önemli. Egitim ögretimimiz bugün basliyor. 4 ay önce kurulan fakültemizin ögrencilerine kavusmus olmasi çok çok önemliydi. Verilen sözü çok büyük gayretlerle yerine getirdik. Dekanimizin atanmasi ve 6 Ögretim Üyesinin alinmasi ile birlikte su anda egitim ögretimi baslatiyoruz. Yozgat Bozok Üniversitesi’nin büyük hedefleri ve idealleri var. "Kararlilikla, Basariya..." sloganimizla egitim ögretimde sürekli çitayi yükseltirken, bilimsel çalismalarla kendisinden söz ettirip ve marka üniversite olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Gelecegin Dis hekimlerinin Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Yozgat’imizda yetisecek olmasi baska bir gurur, baska bir heyecan. YÖK bize bu sene ögrenci verebilecegini söylemisti. Biz de bu sözü yerine getirdigimiz için çok mutluyuz. Basta egitim ögretimde gerekli standardi ögretim üyesi konusunda sagladik. Çok degerli bir dekanimizi aramiza kattik. Bugün itibari ile 41 ögrencimiz buradalar. Bir rektör olarak bizleri tercih ettikleri için ögrencilerimizin her birisine tesekkür etmek istiyorum. Burasi Anadolu’nun tam merkezinde. Burada ne gibi bir sorunla karsilasirsaniz, bizlerin valimizin ve belediye baskanimizin kapisi sonuna kadar açik. Burada çok iyi hekimler olarak yetismenizi istiyoruz. Alt yapimizi 1. sinif itibari ile tamamen yerine getirdik. Bu sene itibari ile 20 tane ünitemiz konuslanacak. 2022 yili itibari ile 20 ünite ile dis tedavisine baslayacagiz. Cumhurbaskani Yardimcimizin, Valimizin ve Belediye Baskanimizin destekleri ile eksiklerimizi tamamlayacagiz. Burada ikinci bir arastirma merkezinin de oldugu Dis Sagligi Merkezi’mizin yaninda Dis Hekimligi Fakültemiz de bölgemize katki sunmaya baslayacak” seklinde konustu.

“Güven ve Huzur Sehri Yozgat”

Belediye Baskani Celal Köse de , “Öncelikle sehrimize hos geldiniz. Tipik bir Anadolu sehri, bir Türkmen sehri Yozgat’imiz. Güvenli, huzurlu, insanlari merhametli bir sehir. Bu sehirde sizleri agirlamaktan mutlu olacagiz. Anne babaniz gibi olamayiz ancak onlar gibi olmak için de gayret edecegimizi özellikle ifade etmek istiyoruz. Bir sikintiniz, ihtiyaciniz ya da derdiniz oldugunda 7 gün 24 saat kapisini çalacaginiz bir belediye oldugunu da unutmamanizi sizlerde istirham ediyorum. 14. Fakültemiz burasi. Cumhurbaskanimiz Yozgat’imizi ziyaretinde Dis Hekimligi Fakültesi’nin açilacagi müjdesini verdi. O günden bugüne is ve islemler devam etti. Rektörümüz ve Dekanimizin sayesinde bugün burada sizlerle birlikteyiz. Ögretim yiliniz hayirli ugurlu olsun” dedi.

“Her zaman yaninizdayiz”

Ögrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ziya Polat ise “Yigitler Sehri Yozgat’ta sizleri görmekten mutlu oldugumuzu belirtmek istiyorum. Yozgat’a hos geldiniz. Yozgat ikinci eviniz, büyüklerinizde ikinci aileniz oldu. Yozgat’ta yasarken Yozgat’i da yasayin. Tarihi ve turistik yerlerini de gezin. Sizin bir büyügünüz, agabeyiniz olarak kapimiz sizlere açik. Yaklasik 23 Bin kisilik ögrencimizle bugün egitime basladik. Bu binamiz Tip Fakültesi olarak kullanilmisti. Simdi Dis Hekimligi binasi olarak olarak egitime yetistirildi. Güzel bir bina, yeri de güzel ancak binalarimizi güzellestiren siz kardeslerimizsiniz. Geçtigimiz yillarda pandemiden dolayi okullarimizi kapattik. Bugün yüz yüze egitime baslamis olmaktan memnun oldugumu belirtmek isterim. Yozgat’ta ne erkek kardeslerimizin ne kiz kardeslerimizin barinma gibi sikintisi yok. Insallah yurtlarda da sizleri ziyaret edip sofralariniza konuk olmak istiyoruz. Herkese hayirli olsun. Çok önemli bir üniversite ve çok önemli bir fakülteye geldiniz. Önümüzdeki yillarda Yozgat’a ve Yozgatliya hizmet edeceksiniz. Millete hizmet etmenin ne kadar güzel bir sey oldugunu göreceksiniz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile