Yogun Ilgi Gören Proje TÜBITAK Tarafindan Yeniden Desteklendi

Yogun Ilgi Gören Proje TÜBITAK Tarafindan Yeniden Desteklendi

Bartin Üniversitesi koordinatörlügünde 9 farkli üniversiteden ögretim üyelerinin katkilariyla gerçeklestirilecek Ingilizce egitmenlerinin dijital yetkinliklerinin arttirilmasina yönelik proje yeniden desteklenmeye deger bulundu.

Bartin Üniversitesi tarafindan hazirlanan “21. Yüzyil Ingilizce Ögretmenlerine Dil Becerilerini Ölçme ve Degerlendirmede Yeni Yaklasimlar Egitimi: Gelenekselden Dijitale” adli proje TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan “2237-A Bilimsel Egitim Etkinlikleri Destegi Programi” kapsaminda yeniden desteklenmeye deger görüldü.

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Yabanci Diller Egitimi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Burcu Sentürk koordinatörlügünde ilki basariyla tamamlanan proje, yogun ilginin ardindan yeniden hayata geçirilecek. Projede, Bartin Üniversitesinden akademisyenlerle birlikte Çukurova Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Istanbul Medeniyet Üniversitesi, Izmir Demokrasi Üniversitesi, Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yil Üniversitesi ögretim üyeleri katki sunacak.

Yeniden desteklenen proje hakkinda bilgiler veren Dr. Ögr. Üyesi Sentürk, “Ilki basariyla tamamlanan projemizde, 21. yüzyil dil becerilerini ölçme ve degerlendirmede yeni yaklasimlar hakkinda detayli bilgiler verildi.

Günümüzde önemli bir yere sahip olan dil ögretiminde yenilikçi ölçme degerlendirme yaklasimlarini tesvik etmeyi ve daha etkili dil ögretimi sunmayi amaçlayarak gerçeklestirdigimiz egitim süreçleri büyük ilgi gördü. Yeniden desteklenen projemizle ögretim elemanlarimiza bu yetkinlikleri dogru ve etkin kullanmalari konusunda alaninda yetkin egitimciler tarafindan bilgiler verilecektir” dedi.

Dijitallesme ve dil ögrenimi temelinde hazirlanan projenin önemine vurgu yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Dijitallesme artik günlük yasamimizi her anlamda etkileyen bir durum haline gelmistir. Dünyayi dönüsüme ugratan bu süreç bireysel ve toplumsal olarak da derin degisikliklere neden olmustur. Bu noktada Bartin Üniversitesi olarak bizler de tüm bilesenlerimizle birlikte dijitallesen dünya sartlarinin önemi üzerine kurulan bir dizi çalismalar yapmaktayiz. Bu dogrultuda dijitallesme ve dil egitimi gibi iki önemli konuyu kapsayan bu projenin oldukça önemli olduguna inaniyorum. Proje kapsaminda emegi geçen tüm iç ve dis paydaslarimiza tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile