Yogun Ilgi Gören 'Tercihim Eskisehir' Bu Yil Da Basariyla Tamamlandi

Yogun Ilgi Gören 'Tercihim Eskisehir' Bu Yil Da Basariyla Tamamlandi

Eskisehir’de bulunan üç üniversitesi tarafindan “Tercihim Eskisehir” platformunu yüksekögretim tercihi yapacak adaylara tanitildi.

Yogun ilgiyle karsilanan Tercihim Eskisehir platformunda düzenlenen onlarca bulusma ve söylesiyi kapsayan içerikler, çevrim içi olarak üniversite adaylariyla bulustu. ‘Çevrimiçi Akademisyen Söylesileri, Çevrimiçi Ögrenci Bulusmalari, Çevrimiçi Kariyer Danismaligi, Çevrimiçi Kampüs Söylesileri’ ve ‘Zirve Konuklariyla Çevrimiçi Bulusmalar’ basliklari altinda gerçeklesen çevrim içi bulusmalarla aday ögrencilere bölüm tanitimlari, Eskisehir’de yasam, kariyer hedefleri ve gelecek planlamalari, is olanaklari, akademi ve kampüs hayati gibi merak ettikleri birçok konuda bilgi aktarildi.

Rektörlerin anlatimiyla “Eskisehir’de Ögrenci Olmak” söylesisi gerçeklestirildi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kâmil Çolak ve Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’in katilimiyla gerçeklestirilen Tercihim Eskisehir tanitim toplantisinin ardindan rektörler ‘Eskisehir’de Ögrenci Olmak’ baslikli söylesiye katildi.

Üç üniversitenin ve Eskisehir’in tanitildigi söyleside rektörler bilgi, tecrübe ve deneyimlerini ögrencilerle paylasti.

Aday ögrenciler geleceklerini planlarken en dogru isimlerle birlikteydi

Platformda yer alan zengin içerikler sayesinde üniversite adaylari, üniversite hayati ve gelecek planlamasi konusunda genis bilgiler edinme imkâni elde etti. Alaninda yetkin akademisyenler, üniversite programlarini tanitirken kariyer danismanlari da gelecek planlamasi konusunda deneyimlerini paylasti. Tercihim Eskisehir platformunda bilim, sanayi, teknoloji, is, sanat ve kültür dünyasinin seçkin isimleri de essiz deneyimlerini paylasarak zorlu tercih sürecinde gençleri yalniz birakmadi. Adaylar alaninda basarili isimlerle interaktif biçimde iletisim kurma olanagi buldu. Bu çerçevede 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçeklestirilen zirve söylesilerinin konuklari ise sirasiyla: THY Uçus Isletme Baskani ve Bas Pilot Hüseyin Murat Ersoy, TRT Haber Spikeri Rasim Kiliç, Teknik Malzeme A.S. AR-GE & Mühendislik Koordinatörü Dr. Nuri Sisman oldu. Zirve söylesilerinde kendi tecrübelerini ve fikirlerini paylasan konuklardan Murat Ersoy, tekrar üniversite sinavina girse yine Eskisehir’i tercih edecegini belirtirken Dr. Nuri Sisman ise Eskisehir’in, sosyal ve kültürel hayatinin yani sira üniversiteleri ile egitime deger veren bir sehir oldugunu, bu nedenle tercih edilebilecek sehirlerin basinda geldigini ifade etti.

Zirve söylesilerindeki bir diger konuk olan ve uzun yillar Eskisehir yerel basininda çalisan, simdi ise TRT’de haber spikerligi yapan Rasim Kiliç da ögrencilerle bir araya geldigi söyleside kariyer basamaklarini nasil tirmandigi hakkinda bilgilendirmelerde bulunarak Eskisehir’in birçok yönden sagladigi imkânlar dolayisiyla tercih edilmesi gereken bir sehir oldugunun altini çizdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile