YÖK Anadolu Projesi'nin Ilk Dönemi Basariyla Tamamlandi

YÖK Anadolu Projesi'nin Ilk Dönemi Basariyla Tamamlandi

Bartin Üniversitesinin “YÖK Anadolu Projesi” kapsaminda eslestigi Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile bilgi ve tecrübe paylasiminin yapildigi ilk dönem basariyla tamamladi.

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK) tarafindan hayata geçirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsaminda ITÜ ve ODTÜ ile eslesen Bartin Üniversitesinde basarili bir dönem geride birakildi. Bilgi ve tecrübe paylasiminin yapildigi bu süreçte ITÜ’den gönüllü akademisyenler Bartin Üniversitesi’nin “Bilgisayar Mühendisligi”, “Elektrik, Elektronik Mühendisligi” ile “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümlerinde; ODTÜ’den gönüllü akademisyenler ise “Ingilizce Ögretmenligi” ve “Psikoloji” bölümlerinde derslere girdi.

2020-2021 Akademik Yili Bahar Dönemi baslangicindan bu yana derslerin devam ettigi Bartin Üniversitesinde ders disi etkinliklerle de ögrencilerin gelisimi desteklendi. Bu kapsamda egitim dili yüzde 100 Ingilizce olan Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Ingilizce Ögretmenligi Bölümü tarafindan düzenlenen “Language Talks” etkinlik serisinin ilk konferansi “Bildigimizi Bilmedigimiz Dil” basligiyla gerçeklestirildi.

Konferansa ODTÜ Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Martina Gracanin Yüksek katilarak insanlarin anadillerinde esasinda bildikleri ancak bildiklerinin farkinda olmadiklari birtakim kurallardan bahsetti.

ODTÜ Egitim Fakültesi’nden Dr. Ögretim Üyesi Duygu Özge’nin konusmaci olarak katildigi “Birbirimizi Anlamak: Insanin Dili Anlama Mekanizmalari” adli etkinlikte ise insanlarin ana dillerinde veya yabanci dilde, dili algilama ve anlamlandirma süreçleri anlatildi.

“Küçük Bir Ikramla Kalp Kazanabilir/Kirabilir mi?” adli son etkinligin konugu ise ODTÜ Egitim Fakültesinden Dr. Deniz Salli Çopur oldu. Çevrim içi atölyede kültürler arasi etkilesim yetisinin dil siniflarina nasil entegre edilebilecegi, eglenceli ve bir o kadar da ögretici aktivitelerle katilimcilara aktarildi.

Basariyla geçen bir dönemin ardindan is birlikteliklerini gelistirmek için gayret gösterdiklerinin altini çizen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, YÖK Anadolu Projesi’nin bilimsel ve sosyal etki degeri çok yüksek bir proje oldugunu ifade etti.

Rektör Uzun, “Hedefimiz, YÖK Anadolu Projesi ile kalite odakli sürdürülebilir gelisim çalismalarimiza hiz kazandirmak. Bu dogrultuda geride biraktigimiz ilk dönemin ögrencilerimiz için ufuk açici bir deneyim oldu. Proje kapsaminda akademik ve inovatif birikimlerimizin gelistirilmesine yönelik çalismalarla gayretlerimizi önümüzdeki dönemlerde daha da arttiracagiz. Gönüllülük esasina dayali bu proje kapsaminda ODTÜ ve ITÜ’den tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum. ‘Yeni YÖK’ vizyonuyla kalite eksenli yolculugumuzda bizleri destekleyen YÖK Baskanimiz Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK Yürütme Kurulu üyelerimize tesekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile