YÖK Baskani Özvar Açiklamasi 'KKTC Uyruklu Ögrenciler Program Süreleri Boyunca Ücret Ödemeyecekler'

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Erol Özvar, "KKTC uyruklu olup KKTC’de ortaögretimini tamamlayan tüm ögrenciler ister YÖS sinavi isterse YKS sinavi ile devlet üniversitesine kayit yaptirmis olsun, program süreleri boyunca ücret ödemeyecekler” dedi.

YÖK Baskani Erol Özvar, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandasi ögrencilerin katki payi ve ögrenim ücreti bakimindan Türk vatandasi ögrencilerle ayni esaslara tabi olacaklarini bildirdi. Kararin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in takdirleriyle alindigini belirten Özvar, "2024-2025 Egitim-Ögretim Yilinda Yüksekögretim Kurumlarinda Cari Hizmet Maliyetlerine Ögrenci Katkisi Olarak Alinacak Katki Paylari Ve Ögrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar"in 3. maddesine 9. fikra eklendigini hatirlatti.

Özvar, eklenen fikra ile yurt disindan ögrenci kabul kontenjanlari kapsaminda devlet üniversitelerine kayit yaptiran KKTC uyruklu ögrencilerin herhangi ögrenim ücret ödemeyeceklerinin hüküm altina alindigini ifade etti.

Özvar, fikra hükmüne iliskin olarak 13 Eylül 2023’te Yüksekögretim Yürütme Kurulu Karari alindigini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanliginin katkilari ve Cumhurbaskani Karari dogrultusunda uygulanmasina 2024-2025 egitim ögretim yilinda baslanilacaktir. Diger taraftan, kararin 1. maddesinin 6. fikrasinda ise bugüne kadar KKTC uyruklu olup ÖSYM merkezi yerlestirme sinavi ile devlet üniversitelerine kayit yaptiran ögrencilerin geçmis yillarda oldugu gibi herhangi bir ücret ödemeyecekleri hüküm altina alinmistir. Sonuç olarak, KKTC uyruklu olup KKTC’de ortaögretimini tamamlayan tüm ögrenciler ister YÖS sinavi isterse YKS sinavi ile devlet üniversitesine kayit yaptirmis olsun, program süreleri boyunca hiçbir ücret ödemeyeceklerdir. Programi asan ya da ikinci bir üniversiteye kayit yaptin ögrenciler sadece katki payi ödeyeceklerdir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile