YÖK Baskani Özvar BTÜ'de

YÖK Baskani Özvar BTÜ'de

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in daveti üzerine geldigi Bursa’da çesitli temaslarda bulundu.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar beraberinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündogan ile Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) ziyaret etti. Ziyarette YÖK Baskani Özvar’a AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yilmaz Gürel, Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Saim Kilavuz, Gürsu Kaymakami Naif Yavuz ile Inegöl Ticaret ve Sanayi Odasi Genel Sekreteri Mustafa Sentürk eslik etti.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleskesindeki ziyarette YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’i; Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Ayse Bedeloglu, Prof. Dr. Sami Imamoglu, Genel Sekreter Dr. Ögr. Üyesi Murat Bayrak, Dekanlar, Senato Üyeleri, ögretim üyeleri, TEKNOFEST yarismalarina katilan ögrenciler karsiladi. Ögrenciler adina Kimya Mühendisligi ögrencisi Efe Budak ile Mekatronik Mühendisligi ögrencisi Ahsen Göktürk Baskan Özvar’a çiçek takdim ettiler.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, BTÜ Senato Toplantisi’na katilan YÖK Baskani Prof. Dr. Özvar’a, davetlerini kabul ederek BTÜ’yü ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Rektör Karademir, egitim - ögretim faaliyetleri basta olmak üzere Bursa Teknik Üniversitesinin kurulusundan bu yana yasadigi gelisim ve degisim süreci hakkinda bilgi sundu. Rektör Karademir, YÖK’ün üniversitelere çizdigi vizyon dogrultusunda BTÜ’nün akademik gelisimini hizlandirdigini ve tüm unsurlari ile arastirma üniversitesi olma yolunda büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Özvar ise BTÜ’yü ve çalismalarini yakindan takip ettigini söyledi.

Özellikle BTÜ’nün akademik performansinda sürekli olarak ortaya koydugu yükselisin dikkat çektigini kaydetti.

Konusmasinda, Bursa’nin bir sanayi ve ticaret kenti oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Özvar; sehrin sahip oldugu bu kimligin, Türkiye’nin kalkinmasi açisindan da kilit bir rol oynadiginin altini çizdi. Bu kimligin sürdürülmesi ve gelismesi yönünde BTÜ tarafindan yapilan çalismalarin önemine de deginen YÖK Baskani Özvar; BTÜ’nün kamu - sanayi ve üniversite isbirligi çerçevesinde, üstlendigi görevi layigi ve fazlasi ile yerine getirdigini söyledi.



TEKNOFEST yarismalarinda derece alan ögrenci takimlariyla da bir araya gelen YÖK Baskani Prof. Dr. Özvar, elektrikli araçlar ve insansiz hava araçlari hakkinda bilgi aldi. Takim kaptanlarinin daveti ile atölyeleri de ziyafet eden Baskan Özvar’a ögrenciler kendi demledikleri çaydan ikram ettiler. Ögrencilerin üniversiteye yakin yurt yapilmasi konusundaki istekleri üzerine Baskan Özvar, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile konuyu bizzat görüsecegi bilgisini verdi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Özvar, gerek laboratuvar altyapisi ve gerçeklestirilen akademik çalismalar gerekse ögrencilerin aldigi basarili derceler ile Bursa Teknik Üniversitesinin kisa süre içerisinde adini duyurdugunu dile getirdi. Basarili çalismalar ve yapilanma dolayisiyla Rektör Karademir’i tebrik eden Baskan Özvar, YÖK olarak desteklerinin sürecegini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile