YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar Ve Prof. Dr. Aziz Sancar Susa'yi Ziyaret Etti

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve Nobel ödüllü Türk bilim insani Prof. Dr. Aziz Sancar'in arasinda bulundugu, Azerbaycan Devlet Iktisat Üniversitesince (UNEC) Bakü'de düzenlenen Ekonomi Forumu (UEF Bakü 2021) katilimcilari, Susa kentine ziyarette bulundu.

Ziyarette, YÖK Baskani Özvar, Azerbaycan Egitim Bakani Emin Emrullayev, Nobel ödüllü Türk bilim insani Prof. Dr. Aziz Sancar ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci da yer aldi.

Baskent Bakü'den, Ermeni isgalinin sonlandirilmasinin hemen ardindan insasina baslanan ve açilisi 26 Ekim'de yapilan Fuzuli Havalimanina uçakla giden katilimcilar, Fuzuli'den yeni yapilan Zafer Yolu ile tarihi kent Susa'ya ulasti.

Azerbaycan Cumhurbaskani Susa Özel Temsilcisi Aydin Kerimov, katilimcilara kentin özgün mimari tarzi ile Azerbaycan halkinin milli ve kültürel mirasi hakkinda bilgi verdi. Kerimov, isgal döneminde Ermenilerin tarihi ve kültürel varliklara verdigi zararlari anlatti.

Yeni dönemde Susa'da yürütülen restorasyon ve imar çalismalarini görme imkani bulan ziyaretçiler, kentin yakinlarindaki Cidir Ovasi'ni da gezdi.

Asagi Gövheraga ve Yukari Gövheraga Camilerini ziyaret eden katilimcilara, Susa'nin kurtarilmasindan sonra camilerde isgal döneminde yapilan tahribatlarin izlerini silmek için yürütülen çalismalar gösterildi.

Bazi ziyaretçiler camilerde namaz kildi ve dua etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile