YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Tekirdağ'da

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin bulunduğu coğrafyaya ve ülkesine katmış olduğu değerin sayısal büyüklükten çok

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin bulunduğu coğrafyaya ve ülkesine katmış olduğu değerin sayısal büyüklükten çok daha önemli olduğunu söyledi.

Özcan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ana Kampusu'nda rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'yü ziyaret etti. Ardından beraberindeki heyetle Tekirdağ Valiliğine gelen Özcan, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeni kurulan üniversitelerin başarısı ve etkinliği üzerine bir soru üzerine, Özcan, "Üniversitelerin bulunduğu coğrafyaya ve ülkesine katmış olduğu değer sayısal büyüklükten çok daha önemli. " dedi. Yeni kurulan üniversitelerin yerel organizasyon ve kurumlar ile organik bağını artırdığında, beraber çalışmalar ve araştırmalar ile daha etkin olacağını belirten Özcan bu konuda yerel organizasyonların desteğini beklediklerini kaydetti. Tekirdağ Belediyesi ziyaretinde Başkan Adem Dalgıç tarafından karşılanan Özcan, belediye olarak yapacakları tüm çalışmalarda, tıkandıkları noktalarda proje geliştirmeleri için üniversiteden yardım almalarını istedi. Özcan'a Başkan Dalgıç tarafından el dokuması duvar halısı, Tekirdağ peynir helvası hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile