YÖK kaynaklarindan edinilen bilgiye göre Kurul, 2021 YKS'nin Temel Yeterlilik Testi(TYT) ile Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) uygulanan baraj puaninin düsürülmesine iliskin çalismasini tamamladi.
Çalisma, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a sunuldu. Çalismanin nihai sonucunun önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylasilmasi bekleniyor.
Mevcut hesaplamada baraj puan TYT için 150, AYT için 180 olarak uygulaniyor.
- Cumhurbaskani Erdogan ve Bahçeli'nin açiklamalari
Cumhurbaskani Erdogan, 5 Agustos'ta katildigi A Haber - ATV ortak yayininda, bu yil yapilan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi ile ilgili bazi sikintilarin yasandigini belirterek su ifadeleri kullanmisti:
"170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Baskani'miz ile de konuyu görüstüm. Onlar da bir çalisma yaptilar ve simdi olayi çok daha fazla sayida gencin magdur olmayacagi bir duruma getirdiler. Ben de açiklamami yaptim. Özellikle bu koronavirüs salgini sebebiyle biz bu süreci uzatmayi karar altina aldik. Su anda isin detaylarini YÖK halledecek ve bu isi insallah gençlerimizin lehine bitirmis olacagiz. Gençlerimizi mümkün oldugunca sahiplenerek, bu kusagi diri tutmamiz lazim. Bu kusagi çok daha istifade edilir hale getirmemiz lazim."
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli de 9 Agustos Pazartesi günü Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, genel basarinin düsük oldugu YKS'nin TYT'de uygulanan baraj puaninin 140, AYT'de uygulanan baraj puaninin ise 160'a çekilmesini önermisti.
YÖK, YKS'de Barajin Düsürülmesine Iliskin Çalismayi Tamamladi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK), Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda (2021-YKS) baraj puaninin düsürülmesini iliskin çalismasini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a sundu.



















