'Yoksulluğa Hayır' Mitingine Lüks Cipiyle Geldi

Adana'da bazı partiler ve STK'lar tarafından düzenlenen "savaşa, gericiliğe, yoksulluğa, işsizliğe, ayrımcılığa, kadrolaşmaya ve yeni anayasa paketine hayır" mitinginde Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Çelik'in son model lüks cipi ile gelmesi dikkat çekti

Adana'da bazı partiler ve STK'lar tarafından düzenlenen "savaşa, gericiliğe, yoksulluğa, işsizliğe, ayrımcılığa, kadrolaşmaya ve yeni anayasa paketine hayır" mitinginde Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Çelik'in son model lüks cipi ile gelmesi dikkat çekti.
"1 Eylül Dünya Barış Günü"nde Adana'da aralarında CHP ve DSP'nin de bulunduğu bazı partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) dün "Hayır" mitingi düzenledi. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde yaklaşık bin 150 kişi toplandı. STK'lar ve partiler mitingi "savaşa, gericiliğe, yoksulluğa, işsizliğe, ayrımcılığa, kadrolaşmaya ve yeni anayasa paketine hayır" çağırısı yaparak vatandaşları davet etti. Bir araçtan da sürekli bu çağrı anons ettirildi. Bu sırada Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı
Kemal Çelik'in son model lüks cipi ile gelmesi dikkat çekti. Yoksulluk ve işsizliğin dem vurulduğu mitinge son model ciple gelen Çelik, yürüyüşe geçen grubun en önüne geçerek sloganlar eşliğinde yürümeye başladı. Grup, ellerindeki döviz ve pankartlarla Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürürken, yaklaşık 700 polis mitinde görev aldı. Polis yürüyüşe geçen herkesi arama noktasında tek tek aradı. Mitinge çağrı yapan anons aracı bile tek tek arandı. Herhangi bir olaya karşı çevik kuvvet polisi hazır bulunduruldu.
Grup yaklaşık yarım saat süren bir yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı'na ulaştı. Burada Tertip Komitesi Başkanı Güven Boğa bir konuşma yaptı. Boğa, anayasa paketinin 1982 anayasası ile hesaplaşma anayasası olmadığı için hayır diyeceklerini söyledi.
Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Çelik ise yeni anayasa paketinin ne Alevilere ne de Kürtlere haklarını vermediği için 'hayır' diyeceklerini ifade etti.
Gruplar konuşmaların ardından kısa bir süre halay çekip olaysız bir şekilde dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile