Yol Ortasinda Kalan Mezar Görenleri Sasirtiyor

Yol Ortasinda Kalan Mezar Görenleri Sasirtiyor

Sivas’in Sarkisla ilçesinde belediye tarafindan yapilan çevre düzenlemesi sonrasinda yol ortasinda kalan tek mezar görenleri sasirtiyor.

Sivas’in Sarkisla ilçesi Yeni Mahalle Hamzaoglu sokakta, yol ortasina kalan tek mezari ilk kez görenler saskinligini gizleyemiyor. Yillar önce belediye tarafindan istimlak edilen bir evin bahçesinde bulunan mezar, evler yikilinca yol ortasinda kaldi. Mezar tasinda “Gariban Sehit Baba” yazili olsa da mezarin tam olarak kime ait oldugu bilinmiyor. Çevre düzenleme çalismasi sirasinda kaldirilmayan mezarda bir sehidin gömülü oldugu düsünülüyor. Etrafindan araçlarin geçtigi, bazi vatandaslarin da basina gelerek dua ettigi mezar, drone ile havadan da görüntülendi.

“Ev sahiplerinin rüyalarina girerdi”

Kandemir Mahallesi Muhtari Ahmet Hark, yol ortasindaki mezarda bulundugu düsünülen kisinin daha önceleri ev sahiplerinin rüyalarina girdigini söyleyerek, “Biz biliriz ki yillardir burada bir yatir oldugunu söylerlerdi. 35-40 sene önce evin yaninda bir bahçeydi burasi. Bahçeyi estiler. Estiklerinde mezar çikti. Ev sahiplerinin daha önce rüyalarina da giriyordu. Öyle söylerlerdi. Abdest alan falan gördüklerini söylerlerdi. Evin sahipleri burayi yatir olarak yaptilar. Kenarindaki evler de yikildi, burasi yatir olarak böylece kaldi. 100’lerce yildir yatir olarak bilinen bir yer. Ama yatirin ismi bilinmiyor. Bizim özellikle ziyaretlere inancimiz var. Yatirin oldugu yerde kalmasi, belki bir sehittir, belki alim kisidir. Burada kalmasi uygundur. Yatirin kenarindan da gidilebilir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile