Yolda Mahsur Kalan Hastaya Jandarma Yardımı

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan hasta, jandarma ekipleri tarafından arazi aracı ile hastaneye yetiştirildi.

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığının yer yer 60 santimetreye kadar ulaşması ile birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşımın kapandığı köylerden olan Hacıaliler köyünde prostat hastalığından dolayı rahatsızlanan 82 yaşındaki Rüstem Doğan'ın imdadına ise jandarma ekipleri yetişti

İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıaliler köyünde yaşayan Doğan, sabah saatlerinde aniden rahatsızlandı. Doğan'ın ailesi hemen 112 ekiplerini aradı ancak ambulansın arızalanmasından dolayı yardım alamadı.

Bunun üzerine Rüstem Doğan'ın damadı Bekir Balcıoğlu, Hacıaliler Muhtarı İzzet Toprak'tan yardım isteyerek kendi imkanları ile Doğan'ı hastaneye götürmek istedi. Hastayı evinden alarak hastaneye doğru yola çıkan muhtar ve Bekir Balcıoğlu da karla kaplı yolda sadece 5 kilometre ilerleyerek mahsur kaldı. Bunun üzerine jandarmayı arayan muhtar İzzet Toprak, hastayla yolda mahsur kaldıklarını ifade ederek yardım istedi.

Alınan ihbar üzerine hemen harekete geçen jandarma ekipleri, arazi aracıyla aracın mahsur kaldığı yere ulaşarak hastayı Taraklı'ya ulaştırdı. Taraklı ilçesindeki aile hekimliğinde ilk kontrolleri yapılan Doğan, daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile