Yollara düşen Almanca otobüsü pazar günü Samsun'da olacak

Almanca Yollarda Pilot Projesi (Deutsch unterwegs) çerçevesinde Türkiye genelinde altı aylık tura çıkan Almanca otobüsü, 3 Ekim'de Samsun'a gelecek. <

Almanca Yollarda Pilot Projesi (Deutsch unterwegs) çerçevesinde Türkiye genelinde altı aylık tura çıkan Almanca otobüsü, 3 Ekim'de Samsun'a gelecek.

Tur, ilgi çekici bir Almanca dersi portresiyle öğrenci, öğretmen ve velileri Almanca'ya özendirmeyi amaçlıyor. Canlandırmalar, oyunlar ve yarışmalarla katılımcılara Almancayı doğal ve korkusuzca öğretecek Almanca öğretmenleri, film gösterimleri ve önceden belirledikleri yerlerde okuma etkinlikleri de sunacak. Bilgilendirme toplantılarında velilere Almanca öğrenme imkanları ve bunun çocukların geleceği için sağlayacağı kazanımlardan söz edilecek. Çalıştaylarda Almanca dersinin oyunlarla, müzik, film ve tiyatroyla nasıl daha çekici bir hâle geldiği gösterilecek. Eğitsel öğrenim malzemeleri yanı sıra çeşitli eğitici oyunlar ve afişler, güncel müzik ve filmlere ilişkin malzemeler ve çıktılar, Almanca otobüsün temel donanımını oluşturuyor. Yarışmalarda çekici ödüller ve armağanlar sahiplerini bekliyor.

3 Ekim'de Samsun'dan başlayacak 'Almanca Yollarda' otobüsü, kasım ayının ortasına kadar Türkiye'nin kuzeydoğusunu gezecek. Otobüs aralık sonuna kadar Türkiye'nin kuzeybatısını dolaşacak, ocak ve şubatta ise rotasını İzmir ve Antalya'ya çevirecek. Tur mart ayında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sona erecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile