Yönetim Kurulu Üyeligi Mentorluk Ve Gelistirme Programi Basladi

Yönetim Kurulu Üyeligi Mentorluk Ve Gelistirme Programi Basladi

Türkiye Kurumsal Yönetim Dernegi ve MY Executive tarafindan kurumlarin güçlü ve sürdürülebilir bir yapiya sahip olmalari amaciyla hayata geçirilen ‘Yönetim Kurulu Üyeligi Mentorluk ve Gelistirme Programi’ basladi.



Kurumsal yönetim anlayisinin Türkiye’de taninmasi, gelismesi ve en iyi uygulamalariyla hayata geçirilmesi amaciyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Dernegi (TKYD) ve is dünyasinin bagimsiz yönetim kurulu üyesi ve üst düzey yönetici ihtiyaçlarini karsilayan MY Executive is birligiyle hayata geçirilen ‘Yönetim Kurullarinin Güçlendirilmesi Programi’nin ikinci bölümü olan ‘Yönetim Kurulu Üyeligi Mentorluk ve Gelistirme Programi’ düzenlenen açilis töreniyle basladi.

Çevrim içi olarak düzenlenen programin açilis konusmalarini; TKYD Yönetim Kurulu Baskani Dr. Tamer Saka, MY Executive Kurucu Ortagi Müge Yalçin ve Galatasaray Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Volkan Demir yapti.

“Daha güçlü bir Türkiye için birlikte hareket etmeliyiz”

Dünyanin yeni bir düzene evrildigi bu dönemde klasik is yapma sekillerinin de geride kaldigini söyleyen TKYD Yönetim Kurulu Baskani Dr. Tamer Saka, “Bu dönüsüm sürecinde kritik bir rol üstlenen yönetim kurulu üyelerinin aliskanliklarini degistirmesi, yeni beceriler kazanmasi, adillik, seffaflik, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerini esas alan kurumsal yönetim üzerine kurulu bir yapi insa etmeleri gerekiyor. Bunu sirket, kültürlerine adapte edebilen sirketler riskleri önceden görüp aksiyon alarak, sirketlerin basarisini, sürdürülebilirligini, güvenini ve itibarini koruyor” diye konustu.



Yasanacak degisimin yalnizca sirketleri degil, ülkenin ekonomik gelisimini ve toplumun refahini da olumlu etkileyecegini vurgulayan Saka, söyle devam etti: “Eger içinde bulundugumuz ekosistemde bir aksilik varsa bu durum sirketlerimizi ve kurumlarimizi da sinirlayacaktir. Dolayisiyla iktisadi olarak çok daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bu kapsamda sirketlerimizin güçlü bir yapi olusturmasi için programimiza destek olan is insanlarimiza, profesyonel yöneticilerimize ve programda yer alarak degisimi baslatan katilimcilara tesekkür ediyorum.”

“Güçlü yönetim kurullari, güçlü sirketler ve güçlü bir ülke ekonomisi anlamina geliyor”

Sirketlerdeki yönetim kurulu yapisinin, sürdürülebilir basarinin anahtari oldugunu ifade eden MY Executive Kurucu Ortagi Müge Yalçin, “Dogru olusturulmus ve güçlü bir yönetim kurulu, bu anahtar görevi hem kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesinde oynadigi rol hem de sirketin gelecegine verdigi yön sayesinde yerine getiriyor. Güçlü yönetim kurullari, güçlü sirketler ve güçlü sirketler de güçlü bir ülke ekonomisi anlamina geliyor. TKYD, MY Executive ve Galatasaray Üniversitesi is birligiyle hazirladigimiz Yönetim Kurulu Üyeligi Mentorluk ve Gelistirme Programimizin temelinde de bu anlayis bulunuyor. Toplam 16 hafta sürecek bu programda; is dünyasinin çok degerli liderleri, profesyonelleri ve ekonomi basininin çok kiymetli temsilcileri de bilgi, birikim ve tecrübelerini paylasmak üzere gönüllü olarak yer aliyor. Önemli bir ihtiyaca, çok güçlü bir sekilde cevap veren programimizin katilimcilari; görev alacaklari birçok sirketin, kurum ve kurulusun sürdürülebilir basarisina çok degerli katkilar saglayacak. Ülkemizde kurumsal yönetisim ilkeleri uygulamalarinin yayginlasmasinda ve gelisiminde önemli bir rol oynayacagina inandigim programimiza katki saglayan herkese tesekkür ederim” dedi.



“Program ülkemizin sirketlerinin nesilden nesile yasamalarina vesile olacak”

Galatasaray Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Volkan Demir ise programin açilis konusmasinda sunlari söyledi: “Fakülte olarak, bu programin katilimcilara büyük faydalar ve tecrübeler saglayacagina inaniyoruz. Bunun yaninda yönetim kurulu üyelerinin gelistirilmesinin sirketleri de gelistireceginin bilincindeyiz. Bu bakimdan programin, ülkemizin sirketlerinin sürdürülebilirliklerine, nesilden nesile yasamalarina ve iyi yönetilmelerine vesile olacagini düsünüyoruz. Öte yandan, sirketlerimizin kurumsal yönetim ilkelerini benimsemeleri, ülkemizin ekonomik ve toplumsal yasamina da büyük etkiler yapiyor. Biz de üniversite ve fakülte olarak gerek akademik çalismalarimizla gerekse arastirma merkezlerimiz vasitasiyla akademik bilgiyi is yasami pratiklerine evirerek bu sürece katki sunmayi hedefliyoruz. Bu kapsamda yönetim kurulu simülasyonlarini katilimcilarla birlikte gerçeklestirecek olmaktan mutluluk duyuyor, programin katilimcilara, sirketlerimize, is yasamina ve ülkemiz ekonomisine faydalar saglamasini temenni ediyoruz.”

Is dünyasindan programa destek

Verilen bilgiye göre, halihazirda yönetim kurulu üyesi olanlar, aile sirketlerinde yönetime katilan ya da katilmaya hazirlanan yeni nesil aile üyeleri, bagimsiz yönetim kurulu üyeligine aday C Level yöneticiler ve yönetim danismanlarinin katildigi 16 haftalik program; Egitim, Tecrübe Paylasimi Webinar’lari, Mentor-Menti Görüsmeleri ve Yönetim Kurulu Simülasyonu olmak üzere toplam dört bölümden olusacak.

Program boyunca katilimcilar, Aclan Acar, Ahmet Cemal Dördüncü, Arzuhan Dogan Yalçindag, Duygu Yilmaz, Feyyaz Ünal, Hursit Zorlu, Mehmet Sami, Murat Selek, Murat Ülker, Orhan Turan, Perihan Inci, Dr. Tamer Saka, Tanyer Sönmezer, Tayfun Bayazit ve Dr. Yilmaz Argüden’in de aralarinda yer aldigi farkli sektörlerden öncü isimlerin deneyim ve birikimlerinden faydalanacak.

Yönetim kurulu simülasyonlari ise Galatasaray Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi is birligi ile fiziki olarak gerçeklestirilecek ve tüm katilimcilara Katilim Belgesi verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile