Yoo'da 8.5 milyon dolara daire var

Dünyanın en ünlü tasarımcılarından Philippe Starck ile İngiliz emlak uzmanı John Hitchcox'un ortak olduğu Yoo,...

Dünyanın en ünlü tasarımcılarından Philippe Starck ile İngiliz emlak uzmanı John Hitchcox'un ortak olduğu Yoo, Say Yapı ile gerçekleştireceği Yooİstanbul projesi ile ünlüleri Ortaköy'de ev sahibi yapacak. Yoo kurucu ortaklarından John Hitchcox, emlak, yatırım tasarım ve pazarlama projesi olarak konumlandırdıkları Yoo İstanbul'un hedef kitlesinin dünyayı takip eden, girişimci, tasarıma meraklı kişiler olduğunu söyledi. Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ise 90 ile 850 metrekare arasında değişen altı daire seçeneğine sahip olan Yooİstanbul projesindeki daire fiyatlarının 1 milyon dolardan başlayarak 8.5 milyon dolara kadar çıkacağını açıkladı.

METREKARESİ 10 BİN $
Yiğit, ortalama metrekare fiyatlarının 10 bin dolar olacağı projenin toplam 300 milyon dolar yatırımla hayata geçirileceğini dile getirdi. 5 katlı 11 bloktan oluşacak l projede toplam 100 daire bulunacak. Ortaköy'de hayata geçirilecek projenin Haziran 2012'de tamamlanması planlanıyor. 22 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilecek proje, 3 bin 500 metrekare oturma alanına sahip olacak. Yiğit, bugün resmi satışa çıkacak projeye şimdiden iki katı talep aldıklarını da sözlerine ekledi.

HEDEF, 5 PROJEDE 1.5 MİLYAR $ YATIRIM
Yiğit, Yoo grubu ile ortaklıklarının İstanbul projesi ile başlayacağını ve sadece bununla sınırlı kalmayacağını açıkladı. Yiğit, Yoo ile 6 yıl içinde yatırım anlaşması imzaladıklarını söyledi. İkinci, projenin Bodrum'da olacağını açıklayan Yiğit, arazi geliştirme faaliyetlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi. Yiğit, "Ben bu projeyi şimdiden bitmiş sayıyorum. Diğer projeler için çalışmaya başladım bile" diye konuştu. Yiğit, ayrıca Yooİstanbul projesi ile gerçek anlamda emlak ihracatına başlayacaklarını da kaydetti.

EMLAK KOLEKSİYONERİ GELİYOR
Tasarımcıları arasında müzisyen Mick Jagger'ın kızı Jade Jagger'ın da olduğu Yoo, dünyaca ünlü sanatçıların emlak tercihleri arasında geliyor. Hitchcox, başarılı işadamları gibi sanatçıların da müşterileri olduğunu söyleyerek istanbul'dan daire satın almak isteyen ünlülerin isimlerini vermekten çekindi. Say ise "Emlak koleksiyoneri olan ünlü bir hedef kitlesi olduğunu söyleyerek Yoo'nun tüm projelerinden ev alan emlak koleksiyonerleri var. Ancak ilk projemizdeki hedef kitlemiz Türk müşteriler olacak" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile