Yöresel Çorum Lezzetleri Kitap Haline Getirildi

Yöresel Çorum Lezzetleri Kitap Haline Getirildi

Çorum Belediyesi, Anadolu mutfagi denildiginde akla ilk gelen mutfaklardan biri olan Çorum mutfaginin tanitimina yönelik önemli bir çalismaya imza atti. Yöresel Çorum Lezzetleri, Çorum Belediyesi Kültür Yayinlari kapsaminda kitap haline getirildi.

Yöresel Çorum Mutfagini Velipasa Hani’nda hizmet açan Çorum Belediyesi, gastronomisi alaninda yeni bir çalismayi daha hayata geçirerek “Aylin’in Mutfagindan Yöresel Çorum Lezzetleri” adli eseri yayinladi.

Çorum Belediyesi seflerinden Aylin Memik tarafindan kaleme alinan kitapta yüzün üzerinde yemek tarifine yer verildi.

Aylin’in Mutfagindan Yöresel Çorum Lezzetleri kitabi Çorum Belediyesi hizmet binasinda bulunan Kent Arsivinden temin edilebilecek.

Çorum’un zengin tarihi mirasiyla ve dogal güzellikleriyle oldugu kadar gastronomisiyle de ön plana çiktigini söyleyen Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Anadolu Mutfagi denildiginde akla gelen mutfaklardan biri de Çorum mutfagidir. Çorum mutfagi, Hititlerden günümüze Anadolu’nun önemli lezzet duraklarindan biridir. Sef Aylin Memik Hanimefendi’nin kaleme aldigi Aylin’in Mutfagindan Yöresel Çorum Lezzetleri adli eser Belediyemiz Kültür Yayinlari arasinda yerini almistir. Tatlilardan çorbalara, et yemeklerinden reçellere, tursulardan hamur islerine kadar Çorum’un mutfak degerlerini yansitan eser sehrimizin mutfak kültürünü tanitmada ve gelecek nesillere aktarilmasinda önemli katki saglayacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile