Yöresel Ürün Satis Merkezi Projesinde Çalismalar Araliksiz Devam Ediyor

Yöresel Ürün Satis Merkezi Projesinde Çalismalar Araliksiz Devam Ediyor

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Kent Müzesi yerleskesinde insaat çalismalari devam eden ’Yöresel Ürün Satis Merkezi’ çalismalarini takip ederek, alanda incelemelerde bulundu.

Vali Eldivan, Bayburt’ta yöresel ürünlerin tanitimina ve istihdama katki saglayacak ’Arasta Bayburt’ projesi dahilinde devam eden insaat çalismalarinin araliksiz sürdügünü belirtti.

Alanda inceleme yapan Vali Eldivan, yöresel lezzetlerin ve ürünlerin burada satisa sunulacagini kaydederek, "Çalismalarin sürdügü bu alanda Bayburt’umuzun lezzetli mutfagindan örnekler, ehram dokuma alani, güveç ve tandir imalat alani, yöresel aktar, süt ve ari ürünleri satis alani, hediyelik esya satis alani, kafe ve restoran gibi farkli bölümler yer alacak" açiklamalarinda bulundu.

Bu projeyle Bayburt’un yöresel ürünlerinin korunmasi, tanitilmasi ve ekonomik degerinin artirilmasinin hedeflendigini belirten Vali Eldivan, üretim ve satis alanlarinin kullaniminda kadin üreticilere ve kooperatiflere öncelik verilerek, kadinlarin istihdam edilmesi ve ekonomik güçlenmelerini desteklenecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile