Yöresel Ürünler Kadinlara Gelir Kaynagi Oldu

Yöresel Ürünler Kadinlara Gelir Kaynagi Oldu

Yalova Altinova Belediyesi ve Dogu Kalkinma Ajansi’nin destekleriyle açilan Yöresel Ürünler Üretim Merkezi, ilçedeki kadinlara gelir kaynagi oldu.

Altinova Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde yöresel ürünler begeniye sunulmaya baslandi. Bölgeye has ürünleri kuru meyve, reçel, pestil gibi ürünler haline getirmeye baslayan kadinlar aile ekonomilerine katki sagliyor. Altinova Belediye Baskani Metin Oral, üretim merkezinin yaninda ürünlerin pazarlandigi bir alanin da yer alacagini söyledi.

Içinde restoran, kafeterya ve dükkanlariyla ve üretim merkezi ile beraber komplike bir merkez yapildigina vurgu yapan Baskan Oral, “Tamamen kadinlarimiza bir gelir kapisi olacak. Ayni zamanda vatandaslarimiz için yöresel, dogal ürünlerimizin temin edilecegi bir merkez haline gelecek. Üretim merkezimiz faaliyete geçti. Diger kisimlari da kisa zamanda devreye alinacak. Bu yazin sonuna dogru burasi tamamen aktif bir merkez haline gelmis olacak. Tüm vatandaslarimizin dogal ürünlere ulasabilecegi bir yer olacak" diye konustu.

Kadinlarin ev yemekleri için malzeme temin edebilecegi merkezin bölgedeki ihtiyaci karsilayacagini dile getiren Oral, “Altinova’daki vatandaslarimizin kendi ürettikleri ne varsa sebze, meyve, evlerinde yaptiklari reçel, eriste hepsini buradan temin edilecek bir merkez haline getirmeye çalisiyoruz. Insallah yakin zaman içinde burasi bir ugrak noktasi olacak. Sahile geçerken bir nefes alinacak nokta haline gelecek” diye konustu.

Oral, Hersek Lagünü, Deniz Feneri Müzesi gibi birçok turistik bölgeye yakin olan merkeze destek olan tüm kurum ve kooperatif üyesi kadinlara tesekkür etti.

Altinova Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Fatma Elif Sancaktutan ise 7 kadin arkadasiyla beraber çalismalara basladiklarini belirtti.

Sancaktutan, 40 üyelerinin bulundugunu söyledi.

Yöreye ait meyvelerini daha çok üretimde kullandiklarini anlatan Sancaktutan, “Bölgemizde kivi ve hurma agirlik çalisiyoruz. Kivi kurusu, kivi reçelimiz, sucugumuz var. Ilçemizde Karadenizliler çok oldugu için Karadeniz üzümümüz de var. Ondan pestil ve cevizli sucuk yaptik. Yalova’mizin elmasi meshur. Elmadan da ürünler yaptik. Sirkelerimiz var. Armut, erik, kivi, mandalina, havuç elmadan sirkemiz var. Sag olsun belediye baskanimiz, Sanayi Bakanimiz Mustafa Varank bize çok katkida bulundu. Ekipmanlarimizi teslim ettiler ve çalismalarimiza basladik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile