Yörükler, referandumda anayasa paketi değişikliğine 'evet' diyecek

Yörükler, referandumda 'evet' oyu kullanacak. Antalya ve ilçelerinde yaşayan Solaklı Yörükleri anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasında s

  Yörükler , referandumda ' evet ' oyu kullanacak . Antalya ve ilçelerinde yaşayan Solaklı Yörükleri anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasında sandıkta tercihlerinin evet olacağını belirtti .

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği ( TOYÖKÜD ) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu , referandumda Solaklı Yörüklerinin evet oyu kullanacağını belirtti . Mücahit Gündoğdu , Yörüklerin , anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasında evet oyunu A partisi veya B partisi istedi diye değil , gelecek nesillerin özgürce yaşaması için kullanacaklarını söyledi .

Avrupa Birliği ( AB ) ' ne girmeye hazırlanan Türkiye ' nin hali hazırda sivil bir anayasasının olmamasının seçilmişler adına büyük ayıp olduğunu vurgulayan Gündoğdu , hala 12 Eylül 1980 Anayasası ' nın değiştirilmesine karşı çıkanları anlamakta zorlandığını kaydetti . Gündoğdu , " Hak ve özgürlüklerin politikası olmaz . Biz anayasa değişikliğine evet oyunu iktidar partisi istedi diye , muhalefet partileri istemedi diye basite indirgemiyoruz . Esas sorgulanması gereken , geçen 28 yıl içinde seçilmişlerin cuntanın demokrasiyi rafa kaldırarak yaptığı anayasadan rahatsız olmamalarıdır . Seçilmişler , askeri darbesi sonrası yapılan bir anayasayı değiştiremeyeceklerse seçim yapmanın bir anlamı yok . Yörükler olarak partiler üstüyüz . Biz Yörükler göçebe yaşadığımız için özgürlümüze düşkünüz . Bir cunta anayasası 28 yıldır değiştirilmemişse ne zaman değiştirilecek . Sivil bir anayasa için evet diyoruz . " diye konuştu . Gündoğdu , kurdukları özgürlük platformu çerçevesinde bir hukukçu olarak köy köy , yayla yayla , oba oba ve ev ev dolaşarak 12 Eylül tarihine kadar anayasa paketine niçin evet demeleri gerektiğini Solaklı Yörüklerine anlatacağını kaydetti .

Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Gürler , Yörüklerin yıllardır yaşadığı sıkıntıları çocuklarının yaşamaması için acil sivil bir anayasaya ihtiyacın bulunduğunu söyledi .

Ahmet Yiğit isimli Solaklı Yörükleri ise seçilmişlerin TBMM ' de gücünü göstermesi için referandumda oyunun evet olacağını belirtti .

62 yıldır Torosların eteğinde geçimini küçükbaş hayvan yetiştirerek sağladığını belirten Solaklı Yörüklerinden Ramazan Gündoğdu , torunlarının geleceği için referandumda anayasa değişikliği paketine evet oyu kullanacağını kaydetti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile