Yörükler, Vali Yüksel'den 'köprü sözü' istiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Gaziler Köyü'nde yaşayan Yörük vatandaşlar, köylerine köprü yapılamaması halinde Derebucak ilçesine giden yolu trafiğe kap

  Antalya ' nın Manavgat ilçesi Gaziler Köyü ' nde yaşayan Yörük vatandaşlar , köylerine köprü yapılamaması halinde Derebucak ilçesine giden yolu trafiğe kapatma kararı aldı .

Honamlı , Solaklı , Derebucaki Gaziler ve Kırkkavak köyünde yaşayan Yörükler , kışın ve ilkbaharda su taşkınlarında mağdur oldukları için köylerine acil köprü yaptırılması gerektiğini belirtti . Yörükler , köprü yapımında Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Gürler ' e tam yetki verdi .

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziler köyünün Üçoluk ve Gürlevik deresi üzerinde kurulmasında ötürü kışın ve ilkbaharda sürekli sel baskını ve su taşkını olduğunu belirten Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Gürler , yetkililer köylerine köprü yaptırma sözü vermezse Antalya-Konya karayolunu trafiğe kapatacaklarını söyledi . Her kış su baskınından ötürü köyde mahsur kaldıklarını belirten Ömer Güler , geçmiş yıllarda yaşlı 3 Solaklı Yörüğünün zamanında hastaneye yetiştirilmediğinden hayatlarını kaybettiğini ifade etti . Güler , " Antalya Valiliği , Manavgat ' ın en uç köyüne yıllardır üvey evlat muamesi uyguluyor . İnsanlar Antalya ' yı televizyondan izleyince deniz , kum ve güneşini biliyor . Fakat birde madalyonun başka bir yüzü var . O da Antalya ' nın öyle köyleri var ki Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi köylerinden çok geri . Köyümüze köprü yapılması için illa sel suyuna kapılıp ölmemiz mi lazım . Sayın Antalya Valimiz Alaaddin Yüksel ' den isteğimiz Ankara ' ya gitmeden Gaziler köyüne köprü yaptırma sözü vermesi . Antalya Valiliği köyümüze köprü yaptırmazsa Konya ili Derebucak ilçesine bağlanmak için İç İşleri Bakanlığı ' na toplu imza göndereceğiz . " diye konuştu .

" YAZICIOĞLU ' NU SÜPER VALİ YAPAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASIYDI "

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu da , Gaziler köyüne köprü yapımını CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner ' in TBMM gündemine taşımasına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti . Gündoğdu , Yörüklerden topladıkları imzaları başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Antalya milletvekillerine göndereceklerini belirtti .

Köprü yapımının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Mücahit Gündoğdu , kamuoyunun merhum Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu ' nu halkın gözünde Süper Vali yapan temel unsurun köylülere verdiği sözü tutması olduğunu dile getirdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile